Doc Lounge Umeå
Past26/112020

INSTÄLLT - Hi, Ai @ Umeå Europeiska Filmfestival!

Denna visning har ställts in - info om eventuellt nytt datum kommer.

Humanoida robotar har tagit plats på planeten, och träder i allt större utsträckning in i våra liv. Vi följer här bland annat Chuck och Sakurai som på varsitt håll i världen försöker bota sin ensamhet en smula med hjälp av robotar. Under kvällen gästas vi av Virginia Dignum som leder forskningsprojekt om artificiell intelligens vid Umeå Universitet.

Som alltid blir det en trevlig kväll på Elektra, med god mat och dryck, och i dessa tider rekommenderar vi alla att boka bord i god tid för att garantera plats. Inträdet är fritt, huvudfilmen startar kl 20.00, och mer innehåll tillkommer!

- -
HI, AI
Isa Willinger / Tyskland / 2019 / 88 min

Science fiction blir verklighet i Isa Willingers Hi, Ai, och med lågmäld humor och ett vackert foto ger filmen en fingervisning om hur familjekonstellationer kan komma att se ut om, eller när, robotar blir en del av dem.

I Hi, Ai möter vi lastbilschauffören Chuck och hans nya robotpartner Harmony när de ger sig ut på road trip genom USA. Och i Tokyo flyttar roboten Pepper in hos farmor Sakurai för att hålla henne sällskap, men det visar sig snart att den gulliga men långsamma och egocentriska Pepper inte är speciellt intresserad av Sakurais samtalsämnen.

I denna varma och tankeväckande dokumentär, under Harmony och Chucks jakt på kärlek, Pepper och Sakurais försök att fördriva tid och när kassor och receptioner allt mer bemannas av humanoida robotar går det inte att låta bli att fundera på hur dessa robotar, och artificiell intelligens, kommer att förändra våra liv. Vad har vi att vinna och vad kommer vi att förlora? Och vem, eller vad, kommer att spela huvudrollen i vår planets framtid.

- -
Visningen möjliggörs som alltid tack vare fantastiska Film i Västerbotten och Studiefrämjandet Umeå.