Doc Lounge Malmö
Past24/32020

Jozi Gold

Fredrik GerttenSylvia Vollenhoven, 74 min, South Africa, SwedenNorway, 2019

Jozi Gold Official Trailer from WG Film on Vimeo.

Inställd: Jozi Gold

Visning på Doc Lounge Malmö är inställd

Men Jozi Gold har premiär både på bio och online 3 april!

• VISNINGEN AV JOZI GOLD 24/3 ÄR INSTÄLLD •
Corona-krisen skakar filmbranschen just nu. Den efterlängtade premiären av dokumentären Jozi Gold är förstås också drabbad. Mot bakgrund av den rådande Covid19-utvecklingen har Doc Lounge, distributören av Jozi Gold, valt att göra vissa förändringar. Detta påverkar tyvärr visningen hos Doc Lounge Malmö på tisdag 24 mars.

• PREMIÄR 3 APRIL PÅ BIO OCH ONLINE
Jozi Golds planerade premiär på biograferna den 3 april kommer nu att kompletteras med en digital release med livesänt Q&A för att anpassa lanseringen till rådande läge och samtidigt göra filmen tillgänglig för så många som möjligt.
Jozi Gold får sin svenska premiär som planerat den 3 april i solidaritet med de biografer som fortfarande är igång. Filmen släpps samtidigt online för publik över hela landet.

• Förboka en visning till online-premiären här 

Den 5 april kl 17.00 bjuds publiken in till ett direktsänt samtal på Facebook, där filmens huvudperson Mariette Liefferink och regissörerna Fredrik Gertten och Sylvia Vollenhoven svarar på frågor som sänds in via sociala medier.
-Jozi Gold blev plötsligt extra aktuell. Den handlar ju om folkhälsa. Fattiga människors hälsa. Vi har nu fått tid till reflektion, låt oss tala om viktiga saker. Om hur vi vill att vår värld ska se ut när vi är igenom den här gigantiska utmaningen.
säger Fredrik Gertten, en av regissörerna 
Filmen har sin internationella Premiär på CPH:DOX i veckan och även dansk publik kommer kunna se filmen online.

• Läs mer här: https://mailchi.mp/doclounge/jozi-gold-simultanrelease

→ JOZI GOLD
Gertten & Vollenhoven / 74 min / 2019 / Sydafrika, Sverige, Norge / Engelska, Afrikaans, Zulu, South Sotho; Sesotho
Gruvindustrin är en av världens största och mest inflytelserika industrier, men det finns en katastrofal baksida till gulddagar och ekonomiska vinningar. Johannesburg befinner sig nu i en miljömässig mardröm där tusentals ton radioaktivt avfall förorenar luften och vatten för boende i enorma områden. Gruvdriften har också gett upphov till koloniala plundringar, utnyttjande av arbetskraft, kränkningar av mänskliga rättigheter. Allt medan staten och företagen som tjänar pengar på katastrofen gör allt för att komma undan ansvaret. Jozi Gold är en rafflande dokumentärthriller om guldgruvorna i Johannesburg regisserad av Fredrik Gertten och Sylvia Vollenhoven. Vi får följa Mariette Liefferink, en lika obeveklig som osannolik miljöaktivist, i kampen för att exponera sanningen och ställa guldindustrin till svars för den enorma skada den åsamkat människor och natur.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Galapremiären sker i samarbete med Malmö Stad och Rörelsernas Museum.
Doc Lounge Malmö arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.

Friends & sponsors