Doc Lounge Göteborg
Past31/32020

Fat Front

Louise DetlefsenLouise Unmack Kjeldsen, 87 min, Denmark, 2019

Inställd: Fat Front - Säsongsfinal!

På grund av den rådande coronasituationen är säsongsfinalen tyvärr inställd. Biljetter återbetalas via www.folkteatern.se

Gäddhäng och dallrande lår! Det är revolution på gång och ikväll skiter vi i alla fördomar och regler om hur kroppen ska se ut. Tillsammans ser vi Fat Front om fyra unga kvinnor som alla har fått nog av självhat och skam och stolt kallar sig själva TJOCKA.

Helene, Marte, Pauline och Wilde är del i body positive-rörelsen som exploderat på sociala medier de senaste åren. De kämpar för kroppspositivitet och budskapet är att du är vacker precis som du är.

I Fat Front styr de fyra kvinnorna upp “Big Ass”-loppisar, undervisar elever om att vara kroppspositiva och demonstrerar mot klädindustrins snäva ideal. Mycket av deras tid går också åt till att posta trotsiga och peppande bilder på sociala medier för att nå ut till ännu fler kvinnor.

Louise Detlefsen och Louise Unmack Kjeldsens Fat Front är en power-dokumentär om skam och frigörelse, men den är också en humorfylld och stark berättelse om livsglädje och kraften i gemenskap.

→ Förfilm: THE WEDDING CAKE av Monica Mazzitelli
Med hjälp av en mörk och suggestiv ljudbild, en familj playmobil-figurer och en bröllopstårta gestaltas en kvinnas tragiska historia och ett öde som fortfarande är alltför vanligt, världen över.
Filmen är en del av Doc Lounge Locals, Doc Lounge Göteborgs satsning på lokala filmskapare.

 

→ OM FILMEN
Regissör: Louise Detlefsen och Louise Unmack Kjeldsen
Land: Danmark
Språk: Danska, norska, svenska
Undertext: Engelska
Längd: 87 min
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=N9OTxSK9Sgw

Filmen visas på Folkteaterns Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Friends & sponsors