Doc Lounge Varberg
Past15/92016

Ingen sommar utan krom

Annelie Olsson, 53 min, Sweden, 2015

Ingen Sommar Utan Krom

Turné till Hylte!! Cruising, raggare, rocka billy-musik och korv med bröd!

Vi tar kärran ner till Hylte Forum och visar filmen om cruisingen i Lysekil! På scen står Hallands egna rocka-billy-kungar Edward C Johansson och Oa Larsson! Ta finåket till Forum för en oförglömlig kväll om livsstilen där en har lika kul även om en går på tomgång!

Plats Hylte Forum I 19.00 Mingel & Musik I 20.00 Film 

19.00 På Scen: Edward, Oa & Pix

Redan kl 19.00, är ni välkomna till puben som ligger i samma hus som Forum. Där finns lättare mat och goda drycker att ladda upp med innan filmen och på scen står tre gamla goingar - Edward, Oa & Pix - Hallands egen rockabillykungar! Det blir låtar ni känner igen från 50- och 60-talet på gitarr och kontrabas så att ni kommer i bästa cruising-stämning!

20.00 Film: Ingen sommar utan krom

För dryga 30 år sedan var det inte riktigt rumsrent. Idag omnämns Cruisingen på midsommardagen i Lysekils turistinformation som en av sommarens största tilldragelser... Annelie Olsson, regissören bakom filmen Welcome to Järbo State som vi visade våren 2013, är tillbaka med en ny film - Ingen sommar utan krom - om den legendariska Cruisingen i Lysekil, folkfesten vid havet där midsommardagen är smyckad i krom, läder och prickiga kläder. En film om att glida runt, i bilar med anor, gott utrymme och med känslan av att trivas tillsammans.

Raggarkulturen, detta nordiska fenomen med starkt fäste i Sverige, lockar inte bara bilentusiaster. Det handlar om så mycket mer än bilar - det är musik, kläder, gemenskap och inte minst ett gediget kunnande och intresse. Livsstilen där en har lika kul även om en går på tomgång! 

Regi: Annelie Olsson I Land: Sverige I Språk: Svenska I Text: Ingen I Längd: 53 min

Gäst: Filmens regissör Annelie Olsson

Kvällen till ära får vi finbesök av självaste regissör Annelie Olsson! Efter visningen berättar hon om hur filmen kom till och ni kan ställa frågor!

Hylte Forum

Vi ses på Hylte Forum, ett centrum för lokala happenings - Pub, biosalong, konferens m.m. 

Adress:
Hotell Forum Restaurang - Pub
Norra Industrigatan 1, 
314 31 Hyltebruk

Edward C Johansson & Oa Larsson

Regissör Annelie Olsson