Doc Lounge Varberg
Past4/22016

Ingen sommar utan krom

Annelie Olsson, 53 min, Sweden, 2015

Ingen sommar utan krom

Raggare och Rockabilly! På scen: Edward C Johansson!

Vi cruisar vidare i säsongen med filmen om den legendariska Cruisingen i Lysekil! På scen står Hallands egen rockabillykung Edward C Johansson!

19.00 Mingel & Musik I 20.00 Film 

Film: Ingen sommar utan krom

För dryga 30 år sedan var det inte riktigt rumsrent. Idag omnämns Cruisingen på midsommardagen i Lysekils turistinformation som en av sommarens största tilldragelser... Annelie Olsson, regissören bakom filmen Welcome to Järbo State som vi visade våren 2013, är tillbaka med en ny film - Ingen sommar utan krom - om den legendariska Cruisingen i Lysekil, folkfesten vid havet där midsommardagen är smyckad i krom, läder och prickiga kläder. En film om att glida runt, i bilar med anor, gott utrymme och med känslan av att trivas tillsammans.

Raggarkulturen, detta nordiska fenomen med starkt fäste i Sverige, lockar inte bara bilentusiaster. Det handlar om så mycket mer än bilar - det är musik, kläder, gemenskap och inte minst ett gediget kunnande och intresse. Livsstilen där en har lika kul även om en går på tomgång! 

Regi: Annelie Olsson I Land: Sverige I Språk: Svenska I Text: Ingen I Längd: 53 min

På Scen: Edward C Johansson

Kvällen till ära ställer vi en gammal going på scen: halmstadmusikern Edward C Johansson - Hallands egen rockabillykung! Det blir låtar ni känner igen från 50- och 60-talet och han ser till att ni kommer i bästa cruising-stämning!