Doc Lounge Helsingborg
Past17/92020

In My Blood It Runs

Den 17:e september bjuder vi in till specialvisning i Bibliotekets hörsal tillsammans med Mångfaldsveckan.

Gripande dokumentär om barns rättigheter. Gästar gör journalisten och reportern Babiker Malik.

"When you go out bush every week, you learn how to control your anger, and you learn how to control your life.” - Dujuan

In My Blood it Runs
Maya Newell/Australien/ 2020/ 90min

I denna högst personliga dokumentär får vi följa 10-åriga Dujuan navigera genom tillvaron som barnhealer men också som elev i en klassisk, västerländsk skola. Han är en duktig jägare, pratar tre språk och delar gärna med sig av sin uppfattning om världen och historien. Men Dujuan håller på att kugga i samtliga ämnen och utsätts får allt hårdare press från både polisen och socialen. Familjen slåss mot den hårda verkligen som påvisar hög sannolikhet att Dujuan med tiden kommer att sluta upp i fängelse. Trots denna grymma realitet finner Dujuan tid till att drömma sig bort och fantisera om en ljusare framtid. En vacker dokumentär som ger röst åt en målgrupp som så lätt annars glöms bort. Våra barn.

Gäst Babiker MalikVi kommer att ha förmånen att lyssna på Babiker Malik som är journalist och reporter, har bland annat jobbat på SVT nyheter och Uppdrag Granskning. Han var en av två reportar som gjorde avsnittet Afrofobi i Sverige och fokuserade på varför detta inte uppmärksammas när hatbrottstatistiken för afrofobi är en av de högsta i Sverige. Babiker har även varit programledare för SVTs ungdomsserier om bland annat ungas syn på klimat.

Kvällens schema:
17:30 - Insläpp
18:00 - Filmstart
19:30 - Samtal med gäst

Fritt inträde, men anmälan krävs!

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!