Doc Lounge Malmö
Past9/112021

In i Dimman

Besök från regissören Maciej Kalymon! Dessutom vinnaren av Frame Filmfestivals Doc Lounge-pris Christer Wahlbergs 'Du är alltid 20'

Följ med oss in i dimman - en berusande kväll tillsammans med Doc Lounge

In in Dimman - En unik skildring av Malmös ensamma skuggfigurer som tar oss med på en hypnotisk resa in i dimman, där ruset är mörkrets främsta botemedel.

Du känner igen dem från periferierna av ditt synfält. De som håller de enarmade banditerna igång på kvarterskrogen, de som står i kö till Systembolaget en förmiddag mitt i veckan och de som dricker för att mala de vassa kanterna av sin vardag i väntan på att mörkret ska lätta. Vi möter städerskan som slitit ut både sin kropp och sina drömmar, vännerna på krogen som köpslår om nästa runda och mannen som, likt en fallen hjälte, ramlar fram längs Malmös gator.

I Maciej Kalymons poetiska hybridfilm In i dimman blandas den mest diskbänksrealistiska dokumentär med hypnotiska feberdrömmar och skapar en storslagenhet som sällan unnas dem som befinner sig på botten.

Du är alltid 20 - Kvällens förfilm är vinnaren av Frame Filmfestivals Doc Loungepris och presenteras i samarbete med Västra Götalands Regionen.

Regissören, Christer Wahlberg, får tag på en 70 minuter lång spelfilm från tidigt 2000-tal, som han och hans bästa vän spelade in när de båda var 18. I filmen spelar de två vännerna vuxna versioner av sig själva. Den ska visa en glorifierad livvstil och innehåller tung musik, häftiga ljudeffekter och mycket knark. Allt är överdrivet och på skoj men där finns också ett allvar. Genom filmen kan regissören återuppleva sin ungdom men också se små tecken på varför han och hans bästa väns vänskap går förlorad.

En kort dokumentär om broderlig vänskap, om att vara ung och att testa gränser.

→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Kvällens gäst: Regissör Maciej Kalymon besöker oss på scen för att prata om kvällens film! Dessutom finns Christer Wahlberg på plats och kvällens DJs Thea mix & DJ Paisley
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:-

→ OM FILMEN

Regi: Maciej Kalymon
Speltid: 72 minuter
Språk: Svenska | Undertexter: Engelska
 

→ Sittplatser

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.


More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Friends & sponsors