Doc Lounge Stockholm
Past4/82015

Hotell Kristineberg

DOKUMENTÄRFESTIVAL PÅ TRÄDGÅRDEN - GRATIS!

Nu är sommaren äntligen här och dokumentärfilm ses bäst utomhus med en kall dryck i handen. I augusti bjuder Doc Lounge Stockholm in till en fyra dagars dokumentärfestival på Trädgården. Det blir fyra magiska kvällar med fantastiska filmer, tankeväckande samtal och bra musik. Under festivalens andra kväll bjuder vi in till exklusiv premiär av den svenska dokumentären HOTELL KRISTINEBERG.

FILM: År 2012 bor de unga filmarna Moa och Roxane i en lägenhet i Kristineberg. Ett par minuter därifrån ligger ett övergivet hotell och fulla av nyfikenhet tar de sin kamera och går dit i tron om att det står tomt. Det gör det inte, ett femtiotal personer har gjort Hotell Kristineberg till sin tillfälliga bostad och innanför de trasiga fönstrena lär filmarna känna ett par i deras ålder, Emelie och David. I filmen får vi följa med in i en värld av missbruk och rotlöshet på Stockholms gator, en värld där Hotell Kristineberg rivs och Emelie och David står utan bostad. När paret hamnar på gatan blir relationen till filmarna allt mer komplicerad.

Hotell Kristineberg visas som en del av Doc Lounge Stockholms fyra dagars dokumentärfestival på Trädgården. 3-6 augusti arrangeras fyra magiska kvällar med fantastiska filmer, tankeväckande samtal och bra musik. Helt gratis!

Språk: Svenska med Svensk text

 

Friends & sponsors