Doc Lounge Varberg
Past11/42013

Hotel Pro Forma Sum Up

Peggy EklöfTheresa Bener, 50 min, Sweden, 2012

Trailer Hotel Pro Forma Sum Up from 29 media on Vimeo.

Hotel Pro Forma Sum Up

Flera bonusar!

11 April har vi vår tredje visning! Denna gång är vi glada att få presentera Hotel Pro Forma Sum Up!

Denna gång har vi en av filmens regissörer med oss på Skype!! Theresa Bener kommer att  diskutera filmen efter visningen i ett samtal med Maria Ericson, teaterchef på Teater Halland!

Filmaren Peggy Eklöf och teaterkritikern Theresa Bener har följt en av Europas mest innovativa scenkonstnärer Kirsten Dehlholm och hennes internationellt hyllade scenkonstlaboratorium Hotel Pro Forma i den kreativa processen för operainstallationen War Sum Up på Latvian National Opera i Köpenhamn. Verket fick 2012 års Reumert (den främsta teaterutmärkelsen i Danmark) för bästa scenografi och är utvalt som en av världens mest nyskapande musikteaterproduktioner i tävlingen Music Theatre Now.

War Sum Up är ett mångdimensionellt musikteaterverk om krig – som både inspirerar och upplyser – i ett koncept utformat av Kirsten Dehlholm och Willie Flindt. Japansk nô-teater och manga, nykomponerad konstmusik, brittisk kammarpop och elektroniska ljudlandskap sammanflätas med en komplex visuell bild. Och genom att arbeta med tid, rum, kroppar och röster utforskas samtida filosofiska frågor.

Dokumentärfilmen Hotel Pro Forma Sum Up rymmer generöst med musik, utdrag från repetitioner och föreställningen, samt intervjuer med de medverkande konstnärerna. På så sätt erbjuder filmen insikt i den kreativa processen bakom operainstallationen War Sum Up, och visar på potentialen av samtida performance och scenkonst!

DJ: Sven Andersson, musikrecensent från Varberg -  med opera som passion, kommer innan och efter filmen dj:a intressanta operastycken! Mellan styckena kommer han också att berätta anekdoter och historia, som sätter dem i ett sammanhang!

Före filmen kommer regissören Albin Glasell och producenten Daniel Bajnoci att berätta om sin kortfilm Celice och arbetet bakom den.

Celice är en drömlik novellfilm där vi följer en hopplös romantiker, spelad av skällingebon Isak Johansson, genom Malmö, Göteborg och Stockholm, mystiska Halländska landskap och kalla och karga ödemarker uppe i Norrbotten. Det är en surrealistisk dialoglös resa vi får ta del av, berättad helt med bilder, musik och ett skiftande tillstånd i detta sökande efter nytt hopp och ljus i livet.

Varbergska regissören Albin Glasell och malmöiten Daniel Bajnoci som står som producent, träffades först på en filmskola i Nya Zeeland 2011, för att sedan starta filmföretag väl tillbaka i Sverige. Daniel kom med idén och konceptet om en banbrytande svensk novellfilm som skulle sträcka sig genom hela landet. Albin satte sig sedan ner för att skriva filmen.

Snart ett år efter idékläckningen har duon nu filmat med ett variabelt team från passionerade ungdomar till erfarna proffs, och premiären dagar sig. Som ett litet förspel så besöker nu Albin och Daniel Doc Lounge Varberg för att tala kort om processen och upplevelserna från skapandet av filmen. Slutligen så kommer de att visa upp en exklusiv förhandsvisning från en del av filmen.

OBS! Bonus!
Kommer du den 11e är du med i utlottningen av ett festivalpass värt 1000 kr till Teater Halland Art & Performance Festival på Tjolöholms slott i sommar!!

Kvällen presenteras också i samarbete med Bio Capitol. Jonas Lejeviken från Bio Capitol närvarar under kvällen och berättar om deras kommande liveopera sändning, samt kommande visningar av bandade musikkonserter.
Dessutom – lottar Jonas ut en biljett till liveoperasändningen den 27e April, bland er i publiken på Doc Lounge!

Missa inte…
…att det serveras bubbel i foajébaren denna kväll!
Kom i tid, mingla och bubbla