Doc Lounge Malmö
Past15/102019

Honeyland

Ljubomir Stefanov and Tamara Kotevska, 85 min, Macedonia, 2019

Honeyland + förfilm: Sapera

När Honeyland och Sapera tar plats på Doc Lounge Malmö står människans samspel med naturen i fokus.

Välkomna till en tankeväckande kväll med två vackra dokumentärfilmer. Både filmerna berättar på varsitt sätt om människans beroendeställning till naturen och den hårfina gränsen mellan balans och obalans.

Dessutom får vi besök av både Malmöortens biodlarförening och Naturskyddsföreningen. Kom och kläm och känn på bivax, smaka och shoppa honung, bygg ditt eget vildbihotell!

→ HONEYLAND:
Stefanov & Kotevska / Makedonien / 2019 / 85 min / Textning: engelska 
Möt Hatidze Muratova – den sista i en lång rad av Makedoniska bijägare av vildhonung. Långt uppe i bergsregionen, utan elektricitet och rinnande vatten bor hon tillsammans med sin mamma. Hon lever på att tappa upp vildhonung och sälja på de lokala marknaderna inne i staden. 
Den harmoniska tillvaron kastas dock omkull då en nomadisk familj flyttar in bredvid. Till en början försöker hon välkomna dem med ett öppet hjärta och delar med sig av sina honungstips. Dessvärre är detta något patriarken i familjen snart ser till att utnyttja, själv i desperat behov att kunna mätta sina sju barn. En dokumentär om disharmoni, exploaterande av naturens resurser och hållbarhet.

Honeyland hade världspremiär på Sundance 2019 och är en av tolv utvalda filmer i dokumentärkategorin till European Film Awards.

→ FÖRFILM: SAPERA
Vinnare av Pixels dokumentärfilmspris. Filmstart: 19.30
Vi får följa den 16-årige pojken Ali i staden Varanasi i Indien som har ett av världens farligaste jobb: att fånga giftiga ormar. En dokumentär om en pojke som varje dag arbetar med döden som en möjlig utgång för att stötta sin familj.

→ KVÄLLENS GÄSTER
Malmöortens biodlarförening tar med honung, vaxkakor och kunskap för alla som vill köpa och smaka på närproducerad honung. Naturskyddsföreningen presenterar sin kampanj Rädda Bina och lär dig bygga vildbihotell. 

→ Var, när, hur!?
Dörrar öppnas: 19.00 - Förfilm: 19.30 Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.