Doc Lounge Göteborg
Past13/22018

Happy Winter

Är du också trött på vintern? Häng med oss till Italien, värme och sand mellan tårna!

Välkommen till en italiensk afton med allt vad det innebär; mat, strand, familj och finanskris. Till vår hjälp har vi inte bara den fantastiska filmen Happy Winter utan också Alessandro Detassis från Italienska Föreningen här i Göteborg, La Casa Degli Italiani! Alessandro berättar innan filmen vad föreningen jobbar med och har vi tur blir det också en presentation av filmen på vackert klingande italienska. 

Stranden i Mondello, Sicilien, är som ett mikrokosmos av det italienska livet. Det finns några enstaka utländska turister, men överlag är stranden belägrad av italienare som spenderar sina somrar i en av de hundratals badhytterna. Se Happy Winter och påminn dig själv om att sommaren inte är alltför långt borta!

Happy Winter
Giovanni Totaro / Italien / 2017 / 91 min
Språk: Italienska
Undertext: Engelska

En familj skuldsätter sig för att se rik ut i jämförelse med de andra strandgästerna. Tre kvinnor jobbar hårt på sin solbränna så de kan fortsätta känna sig unga och som sommarens snyggingar. En politiker letar engagerat efter väljare bland hytterna och på samma strand tänker en bartender på ingenting annat än tjäna tillräckligt mycket pengar så han klarar sig genom vintern. Alla ser fram emot ‘ferragosto’, en italienska helgdag, och fortsätter låtsas som att den ekonomiska krisen inte existerar.

Happy Winter och dess kärleksfulla uttryck vinner vår sympati för sicilianarna när de når slutet av sin semestern och önskar varandra "Buon inverno", eller “Happy Winter".

Happy Winter hade internationell premiär på IDFA 2017.

GÄST: Italienska föreningen
Vi är jätteglada över att kunna visa filmen tillsammans med Italienska föreningen. En förening som har som mål att vara samlingsplats för italienare bosatta i Göteborg och samtidigt dela med sig av den kulturella rikedom som finns i Italien. 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, ABF och Folkteatern.  

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18.30, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19.00
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Friends & sponsors