Doc Lounge Malmö
Past21/82018

The Feminist

Hampus Linder, 91 min, Sweden, 2018

Gudrun - Konsten att vara människa

Kvällen gästas av Gudrun Schyman och regissör Hampus Linder!

Vi smygstartar höstsäsongen på Doc Lounge Malmö med en riktig pangkväll! Den 21 augusti visar vi den efterlängtade Gudrun – Konsten att vara människa med både regissören Hampus Linder och självaste Gudrun Schyman på plats för samtal som modereras av fantastiska Doc Lounge-favoriten och tidigare projektledaren Alexandra Hvalgren.

Detta blir den första visningen av filmen i Malmö där Gudrun medverkar, så skynda att säkra din biljett!  Som bonus direktsänds hela kvällen ut till biografer, bibliotek och kulturhus i vårt koncept Doc Lounge Live! OBS kvällen börjar kl 18, filmstart 19.00!

GUDRUN - Konsten att vara människa

Regi: Hampus Linder
Produktionsbolag: Helene Granqvist / Nordic Factory 
Land: Sverige 
Produktionsår: 2018 
Längd: 91 min 
Språk: Svenska

Trailer

Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd. 

Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

GÄSTER: 
Efter visningen deltar Gudrun Schyman och filmens regissör Hampus Linder i ett samtal med publiken, modererat av Alexandra Hvalgren. 

DATUM: 21 augusti

PLATS: Babel

PRIS: 80kr ordinarie / 60 kr student, pensionär. Guldkort 350kr (gäller alla ordinarie visningar hela hösten) 

Tider:
Dörrar öppnas 18.00
Filmstart 19.00
Samtal cirka 20.30

DOC LOUNGE LIVE: 

Genom vårt koncept Doc Lounge Live direktsänds evenemanget ut till biografer, bibliotek och kulturhus landet över som också visar filmen denna kväll. Vill ni boka film och livesändning till er stad/visningsplats? Kika in på vår bokningssida.