Doc Lounge Lund
Past29/92015

Good Things Await

Phie Ambo, 100 min, Denmark, 2014

Good Things Await Trailer from Danish Documentary on Vimeo.

Good Things Await

Säsongspremiär och samtal med bönderna Niels och Rita!

Nu slår vi upp dörrarna för Lunds höstsäsong och öppnar stort med Phie Ambos omtalade Good Things Await, livemusik av hyllade Brigaden och superlyx-samtal med bönderna Niels och Rita!

Entré för människor på flykt! - Entréintäkterna för Mejeriets arrangemang Humorfalangen och Doc Lounge denna kväll går oavkortat till UNHCR.

Hurra - snart är den här! Hösten alltså! Och vet ni - det betyder att vi köttar i full fadäs med Doc Lounge på Mejeriet i Lund varannan tisdag. Halle min je vilken feberyra! Vi öppnar stort med Phie Ambos Good Things Await,  livemusik av super-album-aktuella Brigaden och samtal efter filmen med självaste Niels Stokholm och Rita Hansen, som driver gården som filmen handlar om. 

SYNOPSIS: 
Niels Stokholm är en av Danmarks mest idealistiska bönder och producerar unika råvaror för de bästa restaurangerna i landet - något som satt Danmark på den gastronomiska världskartan. Hans livssyn handlar om ett liv i harmoni med naturen genom biodynamiskt jordbruk på sin gård Thorshøjgård på Nordsjälland. 

Men hans sätt att odla är en nagel i ögat på myndigheterna. Med regler och föreskrifter i handen hotas Niels att berövas rätten att ha djur på gården - något helt förödande då Niels anser att hans gård inte är något som är begränsad till hans egen livstid. Han önskar att den mark han lämnar efter sig, också vara fruktbar för människor under de närmsta tusen åren... Regissören Phie Ambo har följt bonden Niels nära under flera år när han vårdar sina djur, odlar sina fält i harmoni med universum och slåss en hård kamp mot myndigheternas eviga kontroller.

REGISSÖR: Phie Ambo
LAND: Danmark
LÄNGD: 100 min
SPRÅK: Danska | English subtitles

Innan filmen spelar högst albumaktuella (de släpper skiva dagen efter) Brigaden från Malmö. Enligt musikbloggen Hymn släppte de en av 2014 mest underskattade skivor. De spelar enligt den Lundabördiga bandledaren Anton Janssons egen utsaga "instrumentalmusik som inte är jazz". Se deras splitternya video här.

VÄLKOMNA!


Good Things Await visas som en del av EU-projektet Moving Docs.

Friends & sponsors