Doc Lounge Sundsvall
Past10/92015

Good Things Await

Phie Ambo, 100 min, Denmark, 2014

Good Things Await Trailer from Danish Documentary on Vimeo.

Good Things Await

Säsongsstart! Levande folkmusik och eftersnack!

Med Good Things Await startar vi vår första säsong efter succépremiären i våras! Kvällen bjuder på levande folkmusik av lokala talanger och ett eftersnack med hemliga gäster

2Niels Stokholm är en av Danmarks mest idealistiska bönder och producerar unika råvaror för de bästa restaurangerna i landet - något som satt Danmark på den gastronomiska världskartan. Hans livssyn handlar om ett liv i harmoni med naturen genom biodynamiskt jordbruk på sin gård Thorshøjgård på Nordsjälland.

Men hans sätt att odla är en nagel i ögat på myndigheterna. Med regler och föreskrifter i handen hotas Niels att berövas rätten att ha djur på gården - något helt förödande då Niels anser att hans gård inte är något som är begränsad till hans egen livstid. Han önskar att den mark han lämnar efter sig, också vara fruktbar för människor under de närmsta tusen åren... Regissören Phie Ambo har följt bonden Niels nära under flera år när han vårdar sina djur, odlar sina fält i harmoni med universum och slåss en hård kamp mot myndigheternas eviga kontroller.
_____________________________________

MUSIK:
Ni kan ha hört dom på Klubb Frifolk, en grupp bestående av 6 lokala talanger.
Denna kväll bjuder dom på lite musik innan filmen.

GÄSTER:
Efteråt kommer vi diskutera hållbarhet och filmens teman med kvällens två gäster Thorsten Laxvik (Rafnaslakt) och Tove Palin (Tillsammansodlingen). Dom kommer också att tala om vilka dom är, svara på frågor från publiken och från vår egen Kajsa Laxvik.

TIDER:
18.45 Dörrarna öppnas
19.00 Presentation av höstens filmer
19.15 Bar (+ folkmusik)
19.30 Filmen börjar
21.10 Bar
21.20 Eftersnack med (än så länge hemliga) gäster

OBS: Betala med Swish eller kontanter, ej kort!
I baren kan man däremot betala med kort.
_____________________________________

Visningen av Good Things Await är en del av EU-projektet Moving Docs.
Medarrangörer är Film Västernorrland och Studieförbundet Bilda

Friends & sponsors