Doc Lounge Varberg
Past17/92015

Good Things Await

Phie Ambo, 100 min, Denmark, 2014

Good Things Await Trailer from Danish Documentary on Vimeo.

Good Things Await

Eldsjälar och skördefest!

Vi firar in ännu en höstsäsong med Eko-Skördefest! Vi visar den underbara filmen om den danske bonden Niels Stokholm och hans kamp mot myndigheterna - dessutom är lokala odlare på plats med mängder av olika godsaker! På scen står en annan godbit - DJ Manolito!

Good Things Await

Niels Stokholm är en av Danmarks mest idealistiska bönder och producerar unika råvaror för de bästa restaurangerna i landet - något som satt Danmark på den gastronomiska världskartan. Hans livssyn handlar om ett liv i harmoni med naturen genom biodynamiskt jordbruk på sin gård Thorshøjgård på Nordsjälland. 

Men hans sätt att odla är en nagel i ögat på myndigheterna. Med regler och föreskrifter i handen hotas Niels att berövas rätten att ha djur på gården - något helt förödande då Niels anser att hans gård inte är något som är begränsad till hans egen livstid. Han önskar att den mark han lämnar efter sig, också vara fruktbar för människor under de närmsta tusen åren... Regissören Phie Ambo har följt bonden Niels nära under flera år när han vårdar sina djur, odlar sina fält i harmoni med universum och slåss en hård kamp mot myndigheternas eviga kontroller.

Good Things Await visas på Doc Lounge som en del av Moving Docs

På Scen: Dj Manolito

På vår scen denna kväll står en favorit i repris, nämligen ingen mindre än Magnus Ohlsson Paglert aka Dj Manolito . Som alltid syr han ihop en skön lista på filmens tema!

Kvällens Gäster:

Denna kväll kan du förse dig med vacka fällar av ungerska skruvhornsfår från Vindhästarnyskördade grönsaker från Källdalens Trädgårdar och Ragnarssons Grisar. Vår lilla skördefest är också ett samarbete med Strömma Farmlodge som senare i höst anordnar den större Farmers Market. Under kvällen kommer även ett lokalt eko-kokboks-projekt presenteras! 

Friends & sponsors