Doc Lounge Göteborg
Past31/52018

Golden Dawn Girls

Håvard Bustnes, min, NorwayDenmark, 2017

Golden Dawn Girls ϟ Extrainsatt!

Tillsammans med kulturfestivalen Val(o)möjligheter ger vi er en gratis extrachans att se vårsäsongens favorit Golden Dawn Girls!

Den 31 maj fylls Göteborgs Litteraturhus med panelsamtal, konst, uppträdanden och workshops som kretsar kring de ständigt närvarande vägskäl som kallas val. Från 12.00 till 22.00 finns alltså alla möjligheter att välja att inte välja mellan nytta och nöje. Festivalen berör frågor om demokrati, vardagsval och allt mitt emellan: Vad påverkar hur vi väljer? Vilken skillnad gör våra val? Vad innebär det när val görs utifrån falsk information?

Vi på Doc Lounge medverkar och visar Håvard Bustnes obehagliga dokumentär om kvinnorna i Gyllene Gryning, Golden Dawn Girls.

När de framträdande manliga medlemmarna i Greklands femte största parti, Gyllene Gryning, hamnar bakom galler väljer deras döttrar, fruar och mammor att fortsätta med att sprida budskapet. De bjuder in en norsk filmare för att visa upp en mänskligare sida av det högerextrema partiet, men är inte beredda på att allt de säger faktiskt filmas.

Håvard Bustnes fångar kvinnorna på film när de är chockerande ärliga om invandrare, judar och vänsteraktivister. Golden Dawn Girls är en politisk thriller från insidan som visar hur skygglappar kan lura ett helt samhälle.

ϟ Festivalen och visningen är gratis och öppen för alla! ϟ

Golden Dawn Girls
Håvard Bustnes / Norge, Danmark / 2017 / 92 min
Språk: Engelska, Grekiska
Undertext: Engelsk

 

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Festivalen pågår från 12-22. Filmvisning startar kl. 20:00
PLATS: Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset, Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg
ENTRÉ: GRATIS

Friends & sponsors