Doc Lounge Stockholm
Past7/42015

Ghost Rockets

Kerstin ÜbelackerMichael Cavanagh, 72 min, Sweden, 2015

Ghost Rockets

Hyllad UFO-dokumentär med besök av filmens huvudkaraktär Clas Svahn!

Ett mysterium på botten av en sjö strax norr om polcirkeln drar oss in i UFO-Sveriges utmaningar och äventyr

Med stor glädje bjuder vi äntligen in till visning av Ghost Rockets, en dokumentär fylld av spänning och vardag och utforskande av oförklarliga fenomen. Vi är jätteglada att kunna meddela att vi får besök av filmens huvudkaraktär Clas Svahn, vice ordförande och internationell samordnare för UFO-Sverige.
Som förfilm visar vi The Gypsum Dunes av Marja Knape. I pausen visas Antinatur, baren är öppen och UFO Stockholm spelar sina bästa spacerock-, spacedisco- och spacejazz-favoriter.

Hjärtligt välkomna!

FILM: Ghost Rockets (Kerstin Übelacker, Michael Cavanagh, 2015, Sverige)
Varje år får organisationen UFO-Sverige in mängder av rapporter om oförklarliga ting, men oftast kan de avfärdas med hänvisning till månen, flygplan, satelliter eller psykisk instabilitet hos vittnet. Ibland händer det dock att de får in en rapport de inte kan avvisa - en sådan är historien om spökraketen. Med journalisten Clas Svahn i spetsen drar föreningen igång en kostsam expedition på jakt efter den märkliga farkosten. Trots det kittlande anslaget är Ghost Rockets i första hand inte en film om ufon. Det är en film om eldsjälar som brinner för sitt intresse, om en förening som dras med dålig ekonomi och minskande antal medlemmar, om årsstämmor med kaffe och bulle, om existentiella frågor som ställs i sommarnatten och om vårt behov av att tro att världen är större än vi anar.

Filmen visas med engelsk undertext.

FÖRFILM: The Gypsum Dunes (6 min)
Marja Knape studerar sitt första år på masterprogrammet i fri konst på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon har filmat The Gypsum Dunes i White Sands National Monument i New Mexico USA, det största sanddynsområdet i världen som består av gipskristaller. Filmens text och ljud är ett samarbete mellan Marja Knape och Susanna Jablonski, också studerande vid Kungliga Konsthögskolan.

I FOAJÈN: Antinatur (videoloop, 3,23 min)
Antinatur är en naturfilm från 2014 av Marko Bandobranski och Tomas stark som har gjort film och videokonst tillsammans under namnet gomfilm sedan 2005.

DJ: UFO Stockholm
För ett år sen härjade UFO Stockholm i Lilla Baren på Riche. Med New Yorks tidiga åttiotalsscen som inspiration spelade klubbens grundare Per Nyström och Johan Murén en eklektisk blandning av punk, funk, disco och latin. Nu återuppstår UFO Stockholm för att, kvällen till ära, bjuda på sina bästa spacerock-, spacedisco- och spacejazz-favoriter!

UNGEFÄRLIGA TIDER:
18.30 Dörrarna till Brunnsgatan Fyra öppnas för insläpp.
18.50 The Gypsum Dunes
19.00 Paus - UFO Stockholm spelar, Antinatur visas, baren är öppen
19.20 Ghost Rockets (72 min)
20.30 Samtal med Clas Svahn (UFO-Sverige)

PLATS: Teater Brunnsgatan Fyra

BILJETTER: 80kr (60kr för studenter och pensionärer) säljs i dörren.
 

Friends & sponsors