Doc Lounge Östersund
Past21/82018

Generation Wealth

Lauren Greenfield, 108 min, USA, 2018

Generation Wealth

Nypremiär för Doc Lounge Östersund!

Nu är vi äntligen tillbaka! Vi drar igång hösten med nypremiär tisdagen den 21/8 i foajén på Storsjöteatern och visar den provocerande seriösa reflektionen Generation Wealth av Lauren Greenfield. Dörrarna och baren öppnas kl 18 för att ge oss lite tid att kramas, snacka skit och käka innan filmen börjar rulla kl 19.  Så kom, häng ut och se riktigt bra dokumentärfilm!

GENERATION WEALTH - Lauren Greenfield´s vykort från randen av ”The American Empire” fångar ett porträtt av en materialistiskt och ytlig kultur. Filmen är samtidigt en fotografisk resa, memoar och historisk återberättelse som vittnar om den ekonomiska globaliseringen, den korrupta Amerikanska drömmen och dess mänskliga offer orsakat av långt gången kapitalism, narcissism och girighet.

Genom högst fångande personliga intervjuer med start i Los Angeles fortsätter Greenfields resa genom USA och vidare över gränserna då hon dokumenterar hur vi sprider en positiv värdering av materialism, kändisskap och social status till jordens alla hörn.

Provocerande seriös reflektion, ”Generation Wealth” handlar inte om de rika, utan om önskan om att bli rik, till vilket pris som helst.

http://www.generation-wealth.com

DJ: För att gungas in i en riktig god stämning innan vi ser denna viktiga påminnelse om att ta hand om oss själva och varandra så styr Dj-kollektivet BAUTA -brudar som spelar brudar- upp i båset från kl: 18! 

BAUTA - för tillfället Johanna Thofelt, Maya Westlund och Thilda Persson.