Doc Lounge Varberg
Past4/112015

Ett Nytt Liv

Martin JönssonCarl Pontus Hjorthén, 60 min, Sweden, 2014

Gästspel i Halmstad: Ett Nytt Liv

Vi gästar Hallands Konstmuseum i Halmstad med Regissörsbesök!

Denna kväll gästar regissör Hjortén! Med sig har han sin och kollegan Martin Jönssons senaste film Ett Nytt Liv om göteborgskoloristen Inge Schiöler!

Ett Nytt Liv

Ett mystiskt fynd i ett bankvalv efter en död släkting leder ut på en upptäcktsfärd i konsthistorien. Från de torftigaste konstnärskvartar på trettiotalet till de finaste salongerna idag, söker mysteriet från bankvalvet sin lösning i nutid: Ett litet brunt paket, inlåst i decennier, som inte får utsättas för dagsljus.

Efter succén med Fotbollens sista proletärer (som vi visade på Doc Lounge Varberg säsongspremiären våren 2014) är regissörsduon Carl Pontus Hjorthén och Martin Jönsson tillbaka med ännu en göteborgsk berättelse. Denna gång handlar det om Göteborgskoloristerna; konstnärerna som under sina korta och dramatiska liv skildrade staden, havet och skärgården på ett helt nytt sätt. I centrum står den mytomspunne målaren Inge Schiöler, och på upptäcktsfärden möter vi släktingar och vänner till koloristerna, konstnärer och poeter...

Språk: Svenska, Text: Ingen

Kvällens Gäst:

Självklart är Pontus Hjortén - en av de goa regissörerna - på plats för att berätta om filmskapandet och svara på frågor från publiken!

På scen: Peter Åkerström

Vi kör en annan favorit i repris på scen denna kväll: Peter Åkerström som är just från Halmstad. Han syr han ihop en låtlista med jazzigt sväng som för tankarna till de gamla konstnärskvarteren i Paris.

Extranummer: Johan Ström & Moa Ström

Stolt presenterar vi kortfilmen Johan Ström som vann Dokumentärpriset i årets PLAY-festivalen i September. 
Regissören heter Moa Ström och självklart är hon på plats och berättar om sin vinnarfilm som handlar om akvarellmålaren Johan Ström.

Obs! Pangerbjudande!

Även denna kväll ingår i säsongens Guldkort! 
Alltså resterande fyra filmer för 220:- (ord prid 70:-/kväll)

Klicka här och kom direkt till Guldkortsköp