Doc Lounge Malmö
Past15/32022

GABI - between ages 8 and 13

Engeli Broberg, 77 min, Sweden, 2021

GABI - Mellan Åren 8 och 13

Doc Lounge Malmö presenterar stolt GABI - en modig dokumentär som utmanar könsnormer.

Besök av regissör Engeli Broberg och medverkande Gabi! Dessutom Queerd Zine Bibliotek och DJ's från Malmö Kulturskola

Gabi vill bara vara Gabi. Det kan tyckas som en självklarhet, men det är det inte riktigt. Gabi känner sig annorlunda än andra flickor. Som utåtriktad åttaåring är det här aldrig ett problem. Men när familjen flyttar till en småstad och puberteten närmar sig, börjar saker och ting ändra sig. 
Under fem år får vi följa med och se Gabi växa upp framför våra ögon, utmana könsnormer och rätten till att vara som en vill.

→ Queerd Zine Bibliotek är en samling zines, ett initiativ och ett arkiv för att uppmuntra till egenpublicerade verk som berättar queera historier på sina egna villkor. Finns på Instagram som: @queerd_zine_bibliotek. Ikväll förvandlas baren på Babel till ett fysiskt zine-bibliotek med bland andra @adrian.t.malmgren som är bosatt och verksam i Malmö, han frilansar och undervisar i serier på Kulturskolan i Malmö. Hans skapande har en fot i trans-/queer-aktivism och han använder färgstarka figurer och fantastik som utlopp för underhålla och provocera. Och @martyfrancis_art som vill med sitt konstnärskap och liv skapa kreativa oaser där folk kan mötas och trolla fram nya lösningar på gamla problem. Genom bild, skulptur, musik och dans bildas lust att vara tillsammans och ge sig på de stora frågorna. Krimatkrisen. Rasismen. Förtryck mot transfolk. Funkfobin. Etc. 

→ DJ's från Malmö Kulturskola kommer att stå för musiken. Eleverna är 11 till 15 år gamla och har med sig sin lärare Johanna Olofsson, dj, klubbfixare och journalist och Klubbkörens grundare. Räkna med allt från old school hiphop och disco till modern dansmusik.

→ Om kvällen

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100 kr | Student, pensionär 80 kr | Doc Lounge Guldkort (400 kr) ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.

→ Om fimen

Speltid: 77 minuter
Språk: Svenska, Engelska | Undertexter: Engelska
Regi: Engeli Broberg

→ Sittplatser

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.