Doc Lounge Göteborg
Past8/102019

Fræmling

Mikel Cee Karlsson, 100 min, Sverige, 2019

FRAEMLING - Official Trailer from Plattform Produktion on Vimeo.

Fræmling // Regissörs- & skådespelarbesök!

Mikel Cee Karlsson (The Extraordinary Ordinary Life of José González) är tillbaka med en noirdoftande pusseldeckare som går djupt in i relationen med en av dem han trodde att han kände bäst. Men hur väl kände han egentligen sin bästa vän?

Mikel och Mathias har känt varandra sedan barndomen. De har lekt, gått igenom alla olika sorters känslolägen och gjort film tillsammans. Men en dag kommer det fram att Mathias har levt ett helt annat liv än Mikel kunnat ana. Den ordnade tvåbarnspappan med det stabila jobbet har i hemlighet agerat indrivare åt ett gäng organiserade brottslingar. Något som till slut driver honom allt djupare ner i våldsspiraler och psykisk ohälsa.

Genom samtal med Mathias själv börjar utredningen som ett gemensamt projekt, men när Mathias plötsligt går bort lämnas Mikel ensam med enigmat som var hans bästa vän. Då tar hans nära över och pusslar ihop historien om vad som egentligen hände Mathias och varför han hamnade där han gjorde.

→ OM FILMEN

Trailer: https://vimeo.com/341370087
Längd: 100 minuter
Regi: Mikel Cee Karlsson

→ LIVE SIMON TEIMOURI

Aktuell med singeln ”Heavy With Doubt” som släpps 10/10
Sånger influerade av tidiga 60-talets Country och Soul-ballader bärs fram av en rökig, skör röst och väldigt mycket känsla.
Lyssna på Spotify: https://spoti.fi/31LSVb5

→ GÄSTER: ​MIKEL CEE KARLSSON OCH ULF STENBERG

Mikel Cee Karlsson är Göteborgsbaserad filmare som tidigare gjort dokumentärerna Hälsningar från skogen och The Extraordinary Ordinary Life of José González, såväl som musikvideos för Tough Alliance och Fever Ray. Hans senaste film, Fræmling, fick sin världspremiär på CPH:DOX och är kanske hans mest personliga hittills.

Ulf Stenberg är verksam som skådespelare och regissör och är grundare och konstnärlig ledare vid Teater Fryshuset. Som skådespelare har han, bland annat, setts i flera Beckfilmer, Återträffen, Tjuvheder och är nu aktuell i rollen som Mathias i Fræmling samt som huvudrollsinnehavare i HBO-serien Björnstad.

Efter filmen är både med i en Q&A med publiken!

Filmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar). 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Film i Väst, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF. 

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Evenemanget börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud

Friends & sponsors