Doc Lounge Östersund
Past29/112022

The Territory

Alex Pritz, 83 min, Brazil, DenmarkUnited States, 2022

Förhandsvisning: The Territory

Doc Lounge Östersund bjuder in till en inspirerande dokumentär som följer den unge Bitaté. Han är vald att leda Uru-Eu-Wau-Wau-folkets viktiga kamp för deras och Amazonas överlevnad.

THE TERRITORY ger en nära inblick i den outtröttliga kampen som ursprungsbefolkningen Uru-eu-wau-wau för mot de illegala bosättare som avskogar deras mark i Brasiliens Amazonas. Med häpnadsväckande foto och ljuddesign tar filmen med oss djupt in i Uru-eu-wau-wau-samhället, samtidigt som den innehåller närgångna skildringar av nybyggarna som olagligt bränner och röjer mark tillsammans med ett nätverk av bönder som slåss för att legitimera sina olagliga markanspråk. Filmen är delvis inspelad av Uru-eu-wau-wau-folket och utgörs i delar av deras filmmaterial som spelats in under tre år då urinvånarna bokstavligt talat riskerar sina liv i ett försök att avslöja sanningen.

→ Om filmen
Regi: Alex Pritz
Längd: 83 minuter
Land: Brasilien, Danmark och USA
Dialogspråk: Portuguese och Tupi. Engelsk undertext

→ Kvällens gäst:
Innan filmen kommer Max Andreasson att dela med sig av sina egenskrivna låtar: en skön mix av indiepop, lättare blues och jazzsväng. 

→ Var, när,hur
VAR: Storsjöteatern Dörrar öppnas 18.30 | Filmstart: 19.15
Ordinarie: 100:- / Student, pensionär: 80:- /

Visningen presenteras i stolt samarbete med Östersunds Kommun, Region Jämtland Härjedalen, Filmpool Jämtland och Sensus. 

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.

Friends & sponsors