Doc Lounge Östersund
Past21/102021

Marisol

Stefan BergAmanda Erixon Ekelund, 70 min, Sweden, 2021

Förhandsvisning: Marisol + Livemusik: Catwagon

Från sambafotboll och hamnarbetare till ångestfyllda barndomsminnen och kluven identitet. När Malmöförfattaren Fredrik Ekelund kommer ut som Marisol öppnas en ny värld, där en delad personlighet trots allt kan bli hel.

"I grunden handlar det om att vara människa, bortom kön, ålder, klass och ras och att våga se vem som egentligen finns där under. Om att släppa fram den kraft som kan ligga dold inom en men också om att tämja den drift som kan bo i kraften, och som blir destruktiv om man låter den ta över"

Vid 64 års ålder kommer Fredrik Ekelund ut som transvestit och blir Marisol M med offentligheten. I alla fall till viss del. Marisol börjar leva ett skuggliv i Köpenhamn tillsammans med andra personer på transspektrat. Här, bland likasinnade, kan den nu tudelade malmöförfattaren fly sin maskulinitet och leva ut hela sin person. 

Men hur ska Marisol bli en naturlig del av vardagslivet i Malmö? Det nya livet i Köpenhamn tär på krafterna, ett traumatiskt barndomsminne gör sig påmint och barnen börjar ifrågasätta vem deras pappa egentligen är. Kan man vara två personer samtidigt? 

Stefan Berg, som senast visade sin film "Leslie brinner" på Doc Lounge, har tillsammans med Amanda Eriksson Ekelund skapat en nyfiket inkännande film om att möta sitt inre jag och aldrig sluta växa.

→ Kvällens artist: 
Det lokala americana & countryinspirerade bandet ”Catwagon” intar scenen på Doc Lounge. 
”Catwagon” består av Elin Nilsson, Erika Öhnstedt, Erika Andersson Jonsson och Anna Nyström. 
Med stämsång, stil och känsla levererar bandet en härlig blandning av låtar. 

→ Var, när, hur
Begränsat antal platser!
VAR: Storsjöteatern, Residensgränd 10
Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart: 19.30
Efter filmen blir det en liten paus innan musiken börjar, passa på att hänga i baren med något gott i glaset!
Ordinarie: 80:- / Student, pensionär: 60:-

Doc Lounge Östersund arrangeras med stöd av Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun, Sensus och Filmpool Jämtland.

Friends & sponsors