Doc Lounge Umeå
Past7/102020

For Somebody Else

Sven Blume, 90 min, SwedenUSA, 2020

Förhandsvisning av For Somebody Else!

Välkommen på exklusiv förhandsvisning av Sven Blumes film For Somebody Else!

Cristal, Deanna och Michelle har bestämt sig för att bli surrogatmödrar, och här placeras vi mitt i deras hektiska vardagsliv och känslomässiga resa, under den period de lånar ut sina kroppar till någon annan. Vi får under kvällen besök av Sven som pratar om sitt arbete med filmen.

Som alltid blir det en trevlig kväll på Elektra, med god mat och dryck, och i dessa tider rekommenderar vi alla att boka bord i god tid för att garantera plats. Inträdet är fritt, huvudfilmen startar kl 20.00, och mer innehåll tillkommer!

- -
FOR SOMEBODY ELSE
Sven Blume / Sverige, USA / 2020 / 79 min

Cristal, Deanna och Michelle har valt att bli surrogatmödrar. Dokumentärfilmaren Sven Blume följer tre kvinnor från Kalifornien genom deras vardagskaos och känslostormar.

For Somebody Else är en intimt och varsamt skildrad film om kvinnor som bär någon annans barn intill sitt hjärta under nio månader. Surrogatmödraskap är förbjudet i Sverige och många andra länder, men i Kalifornien är företeelsen en växande industri. Barn födda av en surrogatmamma utomlands kommer kontinuerligt till Sverige. 

I For Somebody Else möter vi tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn. Sven Blume följer dem i vardagen; innan, under och efter graviditeten och låter dem själva formulera och reflektera över sina val. Resultatet är en tankeväckande och närgången dokumentär om prövningarna och riskerna, men även om tillfredsställelse och glädje.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=orntjdOZQd8

- -
Visningen möjliggörs som alltid tack vare fantastiska Film i Västerbotten och Studiefrämjandet Umeå.