Doc Lounge Malmö
Past28/92021

Forget Me Not

Sun Hee Engelstoft, 83 min, Denmark, 2019

Forget Me Not

En hjärtskärande dokumentär som kommer nära unga mammor som står inför det svåraste beslutet en människa kan tvingas fatta.

Unik Q&A med regissören Sun Hee Engelstoft

Vad driver en mor att lämna bort sitt barn?
Detta är den stora frågan i Sun Hee Engelstofts hjärtskärande film om tre koreanska kvinnor som har blivit gravida utan att vara gifta och som nu döljer sina graviditeter för omvärlden. De bor i ett skyddshem för ogifta mödrar på en sydkoreansk ö, där det vackra landskapet står i skarp kontrast till det grymma dilemma som kvinnorna står inför: ska de behålla sina barn eller adoptera bort dem? 

Engelstoft har givits en unik inblick i detta skyddshem som drivs av den viljestarka Mrs. Im, som strider för kvinnornas självständighet men hennes motståndare är sociala strukturer och familjetraditioner som sätter kvinnorna i en omöjlig situation. Engelstofts känsliga portsätt för oss nära en förbjuden värld och genom hennes egna upplevelser som ett koreansk adoptivbarn så ger hon en djupt personlig och häpnadsväckande inblick i en kultur där kvinnor inte tillåts råda över sitt eget öde.


Josefa Berg Art - 32 år gammal. Born and raised in Malmö. Josefa har studerat Graphic Design vid Central Saint Martins (London) och Visual Communication vid Malmö Universitet. Nu bjuder hon in dig till en konstutställning där hon tar med dig på en guidad resa över vad som pågår i en multi-diagnos-laddad hjärna och kampen att inte vara fullt fertil. En ond cirkel och den enda vägen ut ur den är att söka medicinsk hjälp, men att ständigt bli nekad den hjälpen - på grund av den starka medicineringen. Vi reser genom ett tufft tema som Josefa berättar om med lekfullhet och med ett lätt hjärta som ibland står i kontrast till hennes vardagsliv. 
I samlingen finner vi allt från svartvita verk, stilfulla och ofta utmanande single-line teckningar till blyertsskisser, akryl och oljemålningar som är färgglada, inspirerande och lekfulla. I princip alltid använder Josefa samma färgpalett på ett sätt som blivit hennes unika signum.

DJ - Linn Rasmusson
Beyond Retros manager, second hand kungen och den andra delen av DJ-duon Be My Lover. 
Spelar de mysiga, trevliga, igenkännande hitsen som dunkade ur radion mellan 60-80talet. 
De låtarna vi gärna sjunger med till men glömt någonstans på vägen.
 


→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:- | DOC LOUNGE GULDKORT (400 kr) ger fri entré till hela säsongens ordinarie visningar. Köp här. 

→ OM FILMEN

Speltid: 83 minuter
Språk: Koreanska | Undertexter: Engelska
Regi: Sun Hee Engelstoft

→ Sittplatser

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Friends & sponsors