Doc Lounge Varberg
Past9/92021

Forget Me Not

Sun Hee Engelstoft, 83 min, Denmark, 2019

Forget me not

Vad driver en mor att ge bort sitt barn?

Det är den stora frågan i Sun Hee Engelstofts hjärtskärande film om tre koreanska kvinnor som har blivit gravida utan att vara gifta och som nu döljer sina graviditeter för omvärlden.

De bor i ett skyddshemför ogifta mödrar på en sydkoreansk ö, där det vackra landskapet står i skarp kontrast till det grymma dilemma som kvinnorna står inför: ska de behålla sina barn eller adoptera bort dem? Engelstoft har givits en unik inblick i detta skyddshem som drivs av den viljestarka Mrs. Im, som strider för kvinnornas självständighet. Men hennes motståndare är sociala strukturer och familjetraditioner som sätter kvinnorna i en omöjlig situation. Engelstofts känsliga porträtt för oss nära en förbjuden värld och genom hennes egna upplevelser som ett koreansk adoptivbarn ger hon en djupt personlig och häpnadsväckande inblick i en kultur där kvinnor inte tillåts råda över sina egna liv.


Dörrarna till teatern öppnas kl 18.00.
Filmen börjar kl. 19.00 och innan blir det livemusik på foajéscenen. 
I foajébaren serveras smørrebrød, vin, öl, alkoholfri dryck och vansinnigt god fika. Möjlighet finns att boka smørrebröd i förhand. Maila då till info@teaterhalland för att lägga din beställning.