Doc Lounge Malmö
Past15/22022

Fördom & Stolthet - En queer filmhistoria

Eva Beling, 99 min, Sweden, 2022

Fördom & Stolthet - En Queer Filmhistoria

Doc Lounge Malmö tar oss med på en regnbågsfärgad resa genom svensk filmhistoria!

Unik förhandsvisning - dessutom Q&A med filmens regissör Eva Beling

Fördom & Stolthet – en queer filmhistoria är en svindlande resa genom den svenska filmhistorien sett ur ett queerperspektiv. Vi tinar upp filmer från Filmarkivets frys och förundras över skildringarna av flatorna, bögarna och transpersonerna under mer än 100 år. Från Mauritz Stillers Vingarne 1916, via Bergman och Zetterling till våra dagar får HBTQI-personerna äntligen sin rättmätiga plats i den svenska filmen. Med färska intervjuer och musik som ackompanjerar filmerna, visar vi något som aldrig tidigare har skådats.

→ Q&A med filmens regissör, hör Eva Beling själv berätta om arbetet bakom filmen och passa på att ställ dina frågor till henne! Queerfilmsexperten Jan Göransson och guldbaggevinnaren, författaren, sommarprataren Saga Becker gör oss också sällskap i samtalet på scen!

→ DJ - Viktor Flarkell är en gammal klubb-profil i Malmö där han i början av 2010-talet där han jobbade som klubbredaktör på Nöjeguiden och stod bakom klubbar som Chips på Klaffbron, GYMET på Debaser och "Viktor med vänner" mfl. Nu jobbar han som frilansande skådespelare med fokus på queera historier och ses just nu i en biroll i "Magisterlekarna". Kvällen till ära utlovas livsbejakande musik med allt från disco till italienska åttiotalshits.

→ Om kvällen
Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:- | DOC LOUNGE GULDKORT (400 kr) ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.

→ Om fimen
Speltid: 99 minuter
Språk: Svenska, Engelska | Undertexter: Engelska
Regi: Eva Beling
 

→ Sittplatser

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. 
Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.