Doc Lounge Göteborg
Past27/102020

For Somebody Else

Sven Blume, 90 min, SwedenUSA, 2020

For Somebody Else // Regissörsbesök!

Debatten kring surrogatmödraskap är en het potatis med polariserade åsikter på båda sidor. I For Somebody Else möter vi tre amerikanska kvinnor som alla, av olika anledningar, valt att upplåta sin kropp för att uppfylla barnlängtande pars önskningar.

Surrogatmödraskap är förbjudet Sverige och större delen av världen, men i Kalifornien är företeelsen en växande industri. I For Somebody Else möter vi Cristal, Deanna och Michelle, tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn.
Regissören Sven Blume följer dem i vardagen; innan, under och efter graviditeterna och låter dem själva formulera och reflektera över sina val. Resultatet är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka.

Q&A: SVEN BLUME
Efter filmen får vi chansen att möta filens regissör, Sven Blume, för ett q&a.

FÖRFILM: Oceaner av tid av Johanna Bernhardson
Johanna Bernhardson åker till Paris och vandrar i Simone de Beauvoirs fotspår. När hon läser om “Det andra könet” ter den sig inte lika fulländad som när hon först upptäckte den, innan hon fick barn. Hur ska hon kunna kombinera konstnärskapet med moderskapet, och hade De Beauvoir varit lika kritisk till det senare om hon själv haft barn?
Filmen är uttagen i Doc Lounge Locals, vår satsning på lokalt producerad dokumentärfilm.


OM FILMEN
Titel: For Somebody Else
Regissör: Sven Blume
Land: Sverige, USA
År: 2020
Språk: Engelska
Längd: 90 minuter

Filmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).
Doc Lounge hösten 2020 är en coronaanpassad säsong i liten skala där vi ser film och förkovrar oss i olika ämnen på säkert avstånd.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna in till Lilla Scen öppnar kl. 18:30, och filmstart är kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Friends & sponsors