Doc Lounge Malmö
Past13/102020

For Somebody Else

Sven Blume, 90 min, SwedenUSA, 2020

For Somebody Else

Unik förhandsvisning av svenske regissören Sven Blumes senaste dokumentär!

Regissören Sven Blume följer Cristal, Deanna och Michelle, tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn. Vi får möta dem i vardagen; innan, under och efter graviditeterna. Resultatet är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka.

Vi hamnar mitt i ett intensivt familjeliv, omfattande hormonbehandlingar och en växande oro från de tilltänkta föräldrarna. Här finns ett bindande kontrakt med regleringar kring surrogatmammans levnadsvillkor under graviditeten. Här finns även det oskrivna kontraktet med förväntningar och förhoppningar. Hur är det att bära någon annans oro, går det att känna lycka för någon annan och vem är en surrogatmamma efter att barnet är fött?

Delstaten Kalifornien i USA är en av få platser i världen där kommersiellt surrogatmödraskap är lagligt och helt oreglerat. Amerikanska surrogatmödrar utgör en central del av den globala fertilitetsindustrin. Tusentals personer från världens alla hörn använder sig årligen av surrogatmödrar i USA för att föda sina barn, så även svenskar. For Somebody Else ger ett personligt perspektiv i en högst politisk fråga, och en unik inblick i vad det innebär att föda någon annans barn. 

→ Var, när, hur: Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00 Plats: Babel, Spångatan 38 Biljetter: köps i vår entré eller hos Kulturcentralen: http://bit.ly/2mdZ0gA

→ Sittplatser: Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom är det bäst att ni stanna hemma.

→ Tillgänglighet: Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.