Doc Lounge Göteborg
Past12/42022

Filmsamtal: >5 år från REC till duk - FRI ENTRÈ

Dokumentära processer - Val längs vägen.

Hur håller man igång ett projekt? Hur kan man hålla fast vid sin vision, sin motivation, sina samarbeten framför och bakom kameran och var finns stödet som kan göra det möjligt?

Doc Lounge och FilmCloud bjuder in till ett samtal med regissörerna Engeli Broberg och Astrid Askberger, som båda arbetat med långa inspelningsprocesser. Moderator Maja Kekonius. Ett samtal kl 17:30 den 12 april innan kvällens Doc Loungevisning på Folkteatern på Järntorget i Göteborg.
FRI ENTRÈ till filmsamtalet, för filmvisningen krävs separat biljett.

Restaurangen Folk har öppet från kl 17 för dig som vill ta chansen att mingla med andra filmskapare och publik.

På Doc Lounge visar Engeli Broberg sin film Gabi – mellan åren 8 och 13 och Astrid Askberger som visar sin Just Because You Didn't Film Me While I Was Crying Doesn't Mean You're not a Filmmaker. Filmsamtalet är ett samarbete mellan Doc Lounge Göteborg och FilmCloud/ Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen. Efter samtalet kan du se båda filmerna på kvällens Doc Lounge. Biljett kan köpas online och i foajé i mån av plats. Biljetter hittar du i menyn till höger här på sidan.

FILMERNA
Gabi–Mellan åren 8 och 13 av Engeli Broberg
Gabi vill bara vara Gabi. Det kan tyckas vara en självklarhet, men så enkelt är det inte riktigt. Gabi jagas av känslan av att vara annorlunda än andra tjejer och är inte rädd för att säga vad hon tycker. Som utåtriktad åttaåring är detta aldrig ett problem, men när familjen flyttar till en småstad och puberteten kommer närmre börjar livet ändra form. Hon känner sig ensam och i ett försök att passa in i skolan börjar hon hålla med de andra även när hon inte gör det. Klimatet i skolan hårdnar och Gabi ifrågasätter vad det innebär att vara tjej jämfört med kille, är det verkligen skillnad? Under fem års tid får vi se hur Gabi växer upp framför våra ögon, utmanar könsnormer och brinner för rätten att vara sig själv.
--
Just Because You Didn't Film Me While I Was Crying Doesn't Mean You're not a Filmmakerav Astrid Askberger
En dokumentärfilmare med moraliska kval funderar på sin egen roll och hur nära hon borde gå. Är hon en riktig filmskapare om hon inte alltid löper linan ut? Filmen är förfilm och en del av Doc Lounge Locals 2022
--
Tid för filmsamtal: 17:30 på Folkteaterns lilla scen.
Tid för filmvisning: 19:00. Baren på Folk är öppen från 17:00.
Plats: Folkteatern, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
Entré: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)
Visningen presenteras i samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.
 

Friends & sponsors