Doc Lounge Göteborg
Past21/92018

Faces, Places

Agnés VardaJR, 89 min, France, 2017

Faces, Places

Den legendariska regissören Agnès Varda teamar upp med en graffitikonstnär och tar oss med på en riktig feelgood-resa genom den franska landsbygden.

ϟ Visningen sker i Folkets Hus Hammarkullen tillsammans med Göteborg Stadstriennal och är gratis och öppen för alla. Kommer du extra tidigt kan du också vara med och röka din egen middag i de mobila popup-rökeriet på Hammarkulletorget! ϟ

ϟ FACES, PLACES ϟ
Agnès Varda, JR, Frankrike, 2017, 89 min

När den 89-åriga regissörslegenden Agnès Varda möter 34-årige graffitikonstnären JR, vet de direkt att de ska arbeta tillsammans. Som två syskonsjälar far de på en gemensam resa genom den franska landsbygden och skildrar människors liv och öden med hjälp av en mobil fotoautomat. Invånarna i de perifera byarna fotograferas och bilderna tapetseras på byggnader, containrar och lastbilar. Plötsligt ser invånarna sig själva i sitt lokala sammanhang – och sammanhagnet tillhör dem! 

Agnés Varda är en av världens främsta regissörer, hedersdoktor vid Göteborgs universitet och hennes senaste film, Faces Places, är en av årets finaste feel-good-dokumentärer!

ϟ  OPEN CALL: RÖK AND ROLLϟ 

Från klockan 14 bjuder Stadstriennalen och Arkitektkontoret ON/OFF in alla att komma och bygga ett mobilt rökeri och sedan äta rökt till middag på Hammarkulletorget. Ta en paus från en vardag där allting ska gå fort och vara färdigt snabbt! Kom och låt oss långsamt röka vår mat, umgås och dela berättelser och drömmar!

Läs mer här: https://stadsutveckling.goteborg.se/sv/stadstriennalen/Program/program/

 

ϟ FOLKETS HUS HAMMARKULLEN: TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET ϟ 

Folkets Hus Hammarkullen nås enklast via spårvagn till hållplats ”Hammarkullen”. Hammarsalen ligger en trappa upp, hiss finns för den som behöver.

 

ϟ OM GÖTEBORGS STADSTRIENNAL ϟ

Göteborgs stadstriennal är en plattform för att samtala kring och gemensamt göra stad. Under fyra dagar i september presenteras samtal, filmvisningar, praktiskt byggande och workshops runt om i Göteborg. Allt är gratis och öppet för alla.

Se hela programmet för 2018 här. 

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad och ABF.  

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: 18:00
PLATS: Hammarsalen, Folkets Hus Hammarkullen. Hållplats: Hammarkullen.
ENTRÉ: GRATIS

Friends & sponsors