Doc Lounge Kalmar
Past2/52018

Faces, Places

Agnés VardaJR, 89 min, France, 2017

Faces, Places

Följ med på en oförglömlig roadtrip med filmlegenden Agnès Varda och street art-konstnären JR.

De ser ut som en osannolik duo, men är egentligen syskonsjälar. Den legendariska regissören Agnès Varda (89) och den hemlighetsfulle fotografen och konstnären JR (35) gör en gemensam resa genom den franska landsbygden för att skildra människors liv och öden med hjälp av en mobil fotoautomat. Det blir berörande möten, lyckliga lekar, smärtsamma minnen och oväntad konst i format XXL.
Vinnare av Golden Eye Documentary Prize i Cannes, Oscarsnominerad som bästa dokumentär och utnämnd till årets lyckligaste film av DN:s Helena Lindblad!

Artscape medverkar i filmsamtalet
Vi får besök av Daniel Wakeham, en av grundarna av Artscape. Artscape är Skandinaviens främsta organisation för gatukonst och ligger bland annat bakom gatukonstfestivaler i Malmö, Göteborg och Värmland. Vi ska prata om konst i det offentliga rummet, vem som har rätt till staden och vad man får utsätta människor för när det gäller konst i gatubilden. 

Prova på graffiti
Att spreja med färg är kul! "Graffiti-pedagogen" Jonatan Wiegert tar med sig målarväggar och sprayburkar, alla får prova på under hans kunniga ledning. Från kl. 17, missa inte!

Hellmans food truck kommer
Vad passar bättre till ett gatukonst-event än en äkta food truck? Hellmans kök kommer och säljer sina goda burgare (även vegetariska) och dryck. Från kl. 17!

Vägbeskrivning till Energihallen
Ta dig till stora parkeringen vid Lars Kagg-gymnasiet. Rör dig mot Iffehallen och Kalmar sportcenter. Gå in på Stagneliusgatan mellan huset med sjöbefälstornet och Linnéuniversitetets byggnad. Gå gatan ner (du passerar Athletklubbens lokal) och sväng sedan vänster runt Kaggs tegelhus och in på bakgården. Nu ser du skylten "Teater Energihallen". Koordinater: 56.66873, 16.34841

Foto: Fredrik Åkerberg

Daniel Wakeham från Artscape kommer!

Friends & sponsors