Doc Lounge Göteborg
Past26/22020

Rudeboy - The Story Of Trojan Records

Nicolas Jack Davies, 85 min, UK, 2018

Extrainsatt: Rudeboy - The Story of Trojan Records - SLUTSÅLT!

Pga högt publiktryck - här är en andra chans att se skildringen av 60-talets England och om musikens förmåga att förändra världen.

OBS! OCKSÅ DENNA VISNING ÄR NU SLUTSÅLD! HÅLL KOLL I FB-EVENTET. VI POSTAR DIREKT DÄR OM VI FÅR INFO OM EVENTUELLT FLER BILJETTER.

Säsongspremiären sålde slut i ett nafs och ni var många som inte fick tag på biljetter. En extrainsatt visning var onekligen på sin plats! Välkomna till en kväll fullproppad av reggae, ska, skinheads och det legendariska skivbolaget Trojan Records.

Rudeboy är en film om det ikoniska skivbolaget Trojan Records och om hur musik kan bryta barriärer och förändra liv. Du får hela historien om det pågående kärleksförhållandet mellan jamaicansk och brittisk kultur samtidigt som dina öron värms av ljuva reggaetoner.

Genom arkivfilmer och nya intervjuer hamnar vi mitt i kulturrevolutionen du inte vill missa. Hur tog Desmond Dekkers “Israelites” sig in på hitlistor i både England och USA? Och vad är kopplingen mellan skinheads och Jamaica? Se hur den jamaicanska ungdomskulturen blommade ut i London och hur de trojanska skivorna format musikvärlden vi lever i. 

→ OM FILMEN
Regissör: Nicolas Jack Davies
Land: UK
Längd: 86 min
Trailer: https://youtu.be/gEQdklk3LvE
 

→ FÖRFILM: METAMORFOS
Sven och Tage har spenderat otaliga timmar i de slitna fåtöljerna framför tv-spelet i sin gemensamma lägenhet. Men nu har en tredje person kommit in i gemenskapen och pockar på uppmärksamhet. Metamorfos är en genuin och varm berättelse om manlig vänskap på gränsen mellan ungdomens bekymmerslöshet och vuxenlivets måsten.
Regi: Clara Olausson
Filmen är en del av Doc Lounge Locals, Doc Lounge Göteborgs satsning på lokala filmskapare.

 

Filmen visas på Folkteaterns Lilla Scen. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar). Observera att det denna kväll ej är tillåtet att ta med sig alkohol från baren in på Lilla Scen.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till Lilla Scen öppnar kl. 18:30, men varmt välkommen att mingla i Folks bar innan dess. Filmstart är kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Friends & sponsors