Doc Lounge Helsingborg
Past26/72018

Exit Through the Gift Shop

Banksy, 86 min, UK, 2010

Exit Through the Gift Shop

Doc Lounge bjuder på sommaröverraskning under ArtStreetHbg!

Vi avslutar gatukonstfestivalen med en visning av den Oscarsnominerade kultklassikern ”Exit Through the Gift Shop” under bar himmel i Stadsparken den 26:e juli.

 Kvällens gäster är Henrietta Kozica, Christina “Starfighter” Angelina och Peter Bengtsen och samtalet modereras av Artstreets projektledare Fredrik Öjbro. Mat och dryck kommer finnas till försäljning för den svultne, men ta med en varm tröja och något skönt att sitta på.
Vi ses i julinatten!

I used to encourage everyone I knew to make art; I don't do that so much anymore.


Exit Through the Gift Shop
Banksy / Storbritannien / 2010 / 87min / Engelsk text
Den exentriske fransmannen Thierry Guetta dokumenterar graffitikulturen när han en dag får chansen att filma Banksy - ikonen utan ansikte - superstjärnan som målat en mur på Västbanken och överlevt. Föga anar dock Guetta att han själv kommer hamna i fokus när kameralinsen istället riktas mot honom. En film som med en stor portion humor ställer de stora frågorna om konsten.

Samtalsgäst Henrietta Kozica
Henrietta Kozica bor i Höganäs utanför Helsingborg och beskriver sig själv som bildkonsstnär, muralmålare och illustratör.
“Min konst är organisk, som poesi – en slags romantisk surrealism. Jag vill ta urskogen, fantasins fauna och flora in till städerna. Jag vill så frön som påminner oss om naturens existens och inspirerar till att låta dess medvetande växa fritt inom oss.”

Samtalsgäst Christina Angelina
Christina Angelina, även känd som “Starfighter”, är en Venice-baserad visuell konstnär, fotograf och gallerist. Angelina är internationellt känd för sin offentliga konst och storskaliga figurativa väggmålningar och hon var en artisterna i Google Art Projects ”Street Art Collection”. 

Samtalsgäst Peter Bengtsen
Peter Bengtsen är universitetslektor vid Lunds universitet och har specialiserat sig på gatukonst som konstform och socialt fenomen.

Moderator Fredrik Öjbro
Fredrik Öjbro är verksamhetsutvecklare för Dunkers Kulturhus, breakdansare och projektledare för artstreethbg. Han vill inte kalla sig hiphop-expert, men med sitt stora intresse när han en bred kunskap om genren och om den kultur som medföljer.

Kvällens schema:
21:00 Samtal med Henrietta Kozica modererat av Fredrik Öjbro
21:30 Filmstart Exit Through the Giftshop
Fritt inträde!

Läs mer om ArtStreetHbg här:
https://www.facebook.com/events/2092432194163685/?active_tab=about 

Visningen görs i samarbete med Artstreet. Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!