Doc Lounge Växjö
Past25/42019

Exit: Leaving Extremism Behind

Karen Winther, 85 min, Norway, 2018

EXIT: Leaving Extremism Behind TRAILER 2018 from Sant & Usant documentary film on Vimeo.

EXIT - Leaving Extremism Behind

Gratis filmvisning på Linnéuniversitetet i Växjö och spännande filmsamtal med forskare

Hur lämnar du en grupp och ett sammanhang där medlemsskapet är satt till livstid? Är det ens möjligt att bli helt “fri”? Se starka och personliga Exit: Leaving Extremism Behind om att hitta vägen ut ur extremismens grepp.

Tidigare nazister, jihadister och våldsamma vänsterextrema - alla har de gemensamt att de betalat ett högt pris när de lämnat sina militanta organisationer. Hur gjorde de? Ikväll beger vi oss in i mörkret och letar tillsammans efter den ljusa vägen ut. 

Norska filmskaparen Karen Winther, som i tonåren var aktiv i både vänster- och högerextrema grupper, besöker andra avhoppare i USA, Tyskland, Frankrike och Danmark. Med knivskarp tydlighet visar Exit vad våld kan göra med en människa och att orsaken till att människor dras in i extremistiska grupper ofta bottnar i annat än ideologisk eller religiös övertygelse.

Filmen är inte bara en skildring av olika människors vändpunkter och väg till försoning utan lika mycket en resa där regissören själv gör upp med sitt förflutna. Går alla handlingar verkligen att förlåta?

Om filmen
Film: EXIT + samtal med forskare från Linnéuniversitetet
Längd: 85 min
Språk: Norska, engelska, tyska
Undertexter: Engelska
Regi: Karen Winther
År: 2018
Land: Norge

Visningen
Insläpp: 17:30 -  Start: 18:00 - Stanna kvar för filmsamtal efter filmen.

Visning sker i föreläsningssal med biosittning. Alla platser är onumrerade. Plats för 60 personer - först till kvarn gäller.

Vill du engagera dig i Doc Lounge Växjö? På plats finns ansvariga från Doc Lounge med mer information. Engagera dig och planera framtidens filmvisningar med oss!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doc Lounge Växjö är en del av Regionteaterns satsning Medborgarscenen och en del av vårens Varje Torsdags program.

Vi bjuder på popcorn!

 

Friends & sponsors