Doc Lounge Malmö
Past17/22015

Every Face Has a Name

Magnus Gertten, 76 min, Sweden, 2015

Every Face Has a Name

Exklusiv förhandsvisning & regissörsbesök!

Vi är mycket stolta att kunna presentera en exklusiv förhandsvisning av Magnus Gerttens efterlängtade EVERY FACE HAS A NAME. På plats för samtal finns Magnus och produktionsbolaget Auto Images, som presenterar det transmediaprojekt som ackompanjerar filmen!

Den 28 april förändrades hundratals liv när skepp med krigsfångar och överlevare från nazisternas koncentrationsläger anlände till Malmö hamn. Nu, 70 år senare, har filmaren Magnus Gertten sökt upp flera av de tidigare anonyma ansiktena från fyrtiotalets journalfilmer och de får en chans att berätta sin historia.

Bernard Kempler var 9 år gammal när han kom till Malmö. Han överlevde kriget genom att klä ut sig til flicka. Elsie Ragusin från New York var på besök hos släktingar i Italien när hon anklagades för att vara spion och tvingades in i en godsvagn till Auschwitz. Dessa och många andra känslomässiga historier berättas för första gången i Every Face Has a Name och det unika arkivet skildrar judiska överlevare, norska motsåndsmän, polska mödrar och brittiska spioner. Resultatet är ett gripande vittnesmål om befrielsens ögonblick, och riktar fokus till dagens anonyma ansikten som varje dag anländer till främmande länder i hopp om ett nytt liv.

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Auto Images, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

Friends & sponsors