Doc Lounge Varberg
Past12/32015

Ett Nytt Liv

Martin JönssonCarl Pontus Hjorthén, 60 min, Sweden, 2014

Ett Nytt Liv

Regissörsbesök!

Denna kväll gästar oss åter duon Jönsson & Hjortén! Med sig har de sin nya film Ett Nytt Liv om göteborgskoloristen Inge Schiöler!

Ett mystiskt fynd i ett bankvalv efter en död släkting leder ut på en upptäcktsfärd i konsthistorien. Från de torftigaste konstnärskvartar på trettiotalet till de finaste salongerna idag, söker mysteriet från bankvalvet sin lösning i nutid: Ett litet tummat brunt paket, inlåst i decennier, som inte får utsättas för dagsljus.

Efter succén med Fotbollens sista proletärer (som vi visade på säsongspremiären förra våren) är regissörsduon Carl Pontus Hjorthén och Martin Jönsson tillbaka med ännu en göteborgsk berättelse. Denna gång handlar det om Göteborgskoloristerna; konstnärerna som under sina korta och dramatiska liv skildrade staden, havet och skärgården på ett helt nytt sätt. I centrum står den mytomspunne målaren Inge Schiöler, och på upptäcktsfärden möter vi släktingar och vänner till koloristerna, konstnärer och poeter...

Självklart är den goa duon Jönsson & Hjortén på plats även denna gång för att berätta om filmskapandet och hålla Q&A med publiken!

På scen: Peter Åkerström

På scen står en favorit i repris - Peter Åkerström från Halmstad. Denna kväll syr han ihop en låtlista med jazzigt sväng som för tankarna till de gamla konstnärskvarteren i Paris.

Jönsson & Hjortén / Svenska Filmstudion

Peter Åkerström