Doc Lounge Göteborg
Past31/32015

Ett känsligare universum - en film om Kajsa Grytt

Lisa Partby, 58 min, Sweden, 2015

Ett känsligare universum trailer from Lisa Partby on Vimeo.

Ett känsligare universum - en film om Kajsa Grytt

Regissören & Kajsa Grytt är på plats + MAG spelar live!

Intimt porträtt av den radikale och folkkära punklegenden och författaren Kajsa Grytt

SYNOPSIS: Ett känsligare universum är ett porträtt av musikern och författaren Kajsa Grytt och återföreningen av bandet Tant Strul. Filmen utforskar Kajsas värld, både som konstnär och som människa. Kajsa Grytt är artist och författare, hon har stått på scen sedan slutet av sjuttiotalet. För henne finns det bara ett sätt att arbeta på: verket måste spegla det som händer inuti henne. Det innebär att hon också har modet att visa svaghet. Att se en film om Kajsa Grytt är att gå in i ett känsligare universum. 

GÄST: När Lisa Partby frågade Kajsa Grytt om hon ville vara med i filmen sa hon "Absolut inte". Ändå blev det en film, en film som är ett unikt och starkt porträtt mycket just på grund av det förtroende Lisa skapar hos Kajsa. Desutom har Lisa lyssnat på Tant Strul (det legendariska punkbandet som Kajsa var frontfigur för) sen hon var nio år gammal och sagt at hon tyckt om dem redan innan det. Det är med stolthet vi presenterar regissören Lisa Partby och Kajsa Grytt som våra gäster efter visningen. 

EXTRA: MAG spelar live! 

MAG works with live samplings of trombone, megaphone, voice, guitar, sound and the noise around her. The music is built up from scratch. From the smallest simple element it grows to a gigantic dystopian lo-fi orchestra that sometimes is restrained and suggestive, sometimes chaotic and wild.

 

Friends & sponsors