Doc Lounge Malmö
Past4/122018

Ethiopiques - Revolt of the Soul

Maciek Bochniak, 70 min, Poland, GermanyUK, 2017

Ethiopiques - Revolt of the Soul

En storslagen musikdokumentär som får avsluta en fantastisk höstsäsong!

En historia om de bortglömda etiopiska musikerna som lade grunden för den moderna popmusiken och inspirerade den fria jazzen. Vi får följa Francis Falcetos upptäcktsresa och djupdykning i en nästan bortglömde värld och genre.

En storslagen musikdokumentär som får avsluta en fantastisk höstsäsong! Följ med på en spännande resa in i en nästan bortglömd värld. Ethiopiques - Revolt of the Soul är historien om den etiopiska musiken, berättad dels utifrån Francis Falcetos perspektiv, men även såklart de Etiopiska musikernas. Det är en skildring av Falcetos resa in i den, för honom då oupptäckta, världen av etiopisk musik och utforskandet av en av världsmusikens milstolpar.

Elena Wolay,  aktivist, journalist och grundare av Jazz Är Farligt, kommer introducera kvällen och framförallt filmen. Elena har rötterna i Eritera och har både personliga och profesionella kopplingar till kvällens tema, musiken och vart den geografiskt befinner sig.
Dj för kvällen är Rome (Ninja Nights Events) som tar mig sig det bästa han har från de östra delarna av den afrikanska kontinenten. Kom tidigt, kom i stämning. 

OM FILMEN:
Filmen är framförallt en historia om denna unika musikgenre, som har haft ett betydande inflytande på fri jazz och popmusik under det sena 1900-talet. Den berättar om är en förlorad och bortglömd generation av musiker, som drevs på flykt när kejsar Haile Selassies störtades och och den kommunistiska Derg juntan tog makten. Av dessa musiker lever många idag i fattigdom i exil och maktskiftet i Etiopien betydde såklart en enorm förändring politiskt såväl som socialt och resulterade i ett nästan obefintligt kulturliv.

Regissör: Maciek Bochniak
2017 / Poland, Germany, UK
Längd: 70 mins
Språk: engelska
Undertexter: engelska

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 - filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJ: Rome (Ninja Nights Events)
ENTRÉ: Ordinarie pris: 80 kr // Student/pensionär: 60 kr
DOC LOUNGE GULDKORT: 350 kr (ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.)

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: www.doclounge.se/malmo

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.
Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.