Doc Lounge Stockholm
Past9/112010

Erasing David

David Bond, 98 min, Switzerland, 2009

Erasing David trailer from Green Lions on Vimeo.

Erasing David

En dokumentär om integritet, övervakning och databassamhället. David Bond blir lite besatt, lämnar sin gravida fru för att se om det går att leva en månad utan att lämna några digitala spår efter sig. Han anlitar också två privatdeckare med uppdrag att hitta honom. Men beslutet att försöka försvinna kommer att förändra hans liv för evigt.

Trots att filmen utspelar sig i England ett land som är världens tredje största övervakningsnation – efter Kina och Ryssland – tar den upp konsekvenser av dn digitala utvecklingen som även påvekar oss i Sverige.

Efter filmen finns regissören David Bond tillgänglig via Skype för ett Q&A.

LIVE: The Hi De Hos.

SCENOGRAFI OCH ÖVERRASKNINGAR: Zara Arrehed och Isadora Wronski (The Borderland)

LJUDKONST: Simon Möller

DJ: Emma “dj Kocksgatan” Reimfelt och Björn “dj Mjukhjärna” Andersson

Kvällen till ära jobbar Doc Lounge tillsammans med The Borderland, som kommer att stå för en extraordinär scenografi och upplevelse.  (The Borderland är ett nätverk, ett internetcommunity och en postnationell gemenskap. De planerar bland annat en kollaborativ festival i stil med Burning Man som kommer gå av stapeln på Ravlunda Skjutfält, Österlen i augusti 2011. Där kommer deltagarna genom medskapande, prototyping och utforskande hjälpa varandra att planera och genomföra sina drömmar.