Doc Lounge Helsingborg
Past12/22019

En svensk tiger

Carl Svensson, 93 min, Sverige, 2019

En svensk tiger

I samarbete med Antirasistiska filmdagar visar Doc Lounge den omdebatterade dokumentären "En svensk tiger". En berättelse om mötet mellan Göran von Otter, en svensk friherre samt diplomat, och tyska SS-officeren Kurt Gerstein. En otroligt stark film om skuld.

En svensk tiger
Carl Svensson/ Sverige/ 2018/ 93 min

På ett nattåg mellan Warsawa och Berlin möter den svenska diplomaten Göran von Otter SS-officern Kurt Gerinstein. Under mötet berättar Gernstein om hans arbete som observatör på koncentrationslägren i hopp om att nyheten ska spridas till omvärlden och få ett slut på massmorden. Dokumentären följer Göran von Otters dotter, Birgitta, tillika journalist och författare som nu 70 år senare gräver djupare i historien. En otroligt stark dokumentär om förintelsen och om personlig och kollektiv skuld. Men också om vilka konsekvenser tystnad har.

Gäst för kvällen tillkommer, samtal modererat av Katarina Broberg.

Kvällens schema:
17:00 - Filmstart
18:35 - Filmsamtal

Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg arrangeras av Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne i samarbete med Medborgarskolan och med stöd av Kulturnämnden i Helsingborgs stad.

TILLGÄNGLIGHET
Hörslinga finns i salongen. Det finns plats för rullstol och permobil som går bra att reservera genom biljettkassan (nås på 042-13 41 41).

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!