Doc Lounge Helsingborg
Past31/72021

En ny vardag

Filmfest i sommar söder om söder!

Lördagen den 31:e juli bjuder vi in till filmfest på Kulturkvarteret Portugal. Det har varit ett turbulent år som ställt många frågor kring hur vår framtids nya normala ska se ut. Därför vill vi skina ljus på människor som världen över redan skapat sitt nya normala. En vardag som kan tyckas både alternativ och annan, men också definitivt ny.

Möt två arkitekter som utforskar konceptet långsamt äventyr, en familj som omvandlat sin tomt till en prunkande skogsträdgård och en vagabond på en resa utan slut. Det blir både lång- och kortfilm, gästsamtal och workshop i fraktala cirklar.

Det dokumentära formatet innehar förmågan att väcka känslor och viljan att granska vår tillvaro och samvaro. Och därigenom också påminna oss om att det är vi tillsammans som skapar framtidens nya normala.

Dagens program:

13:45 - Dörrarna öppnas
14:00 – ”Stodig”
14:40 – Paus
14:55 “The Food Forest Farmers” och “Nowtopia”
16:00 – Gästsamtal med Tillsammansodlingen
16:30– Matpaus med musik
17:45 - "What it's like to be a Nomad at 60", ”Nomads” och ”The Fifth Sun”
19:35 Gästsamtal med vanlifer Hanna Andersson
20:00 ”Brithdir Mawr/Living Off Grid” och ”Tomorrow


Biljettpris: Ordinarie 140kr, Student/pensionär/arbetssökande 120kr OBS! Mat ingår ej i priset utan köpes separat av Zap Grill.

Rådande restriktioner om 50 i publik gäller, så först till kvarn!

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!