Doc Lounge Malmö
Past19/92017

After Inez

Karin Ekberg, 76 min, Sweden, 2017

trailer Efter Inez / After Inez from Karin Ekberg on Vimeo.

Efter Inez

Prisbelönt skildring av föräldraskap, sorg och kärlek. Gästas av VSFB, Svenska kyrkan och regissör!

Från den hyllade filmen Att Skiljas är nu regissören Karin Ekberg tillbaka med ännu en film som bjuder in oss till en familj under en känslig tid i deras liv. Kvällen ger oss insyn i sorgarbete, VSFB kommer och läser texter ur deras nya skrift, vi snackar sorgarbete med Svenska kyrkan och vi får ett internetsnack med regissörer efter filmen!

Denize and Filip have it all prepared: the crib, the pram, the tiny clothes, even the car seat is ready for the baby they're expecting any day. But at a routine check up, the midwife's face suddenly freezes. There's no heart beat to be heard.

Efter Inez
Karin Ekberg / Sverige / 2017 / 76 min
Språk: Svenska
Undertexter: Svenska 

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

En film som är svår att se, svår att göra, men som bryter en tystnad och ger en större förståelse för livets sårbarhet. En film om sorg, men mest av allt kärlek” - Tempo dokumentärfilmsfestival 2017

Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords.

Filmen har vunnit årets Tempo Documentary Award.

SCEN: VSFB (Vi som har förlorat ett barn) & Svenska kyrkan
Lena Holmberg från VSFB Malmö läser ur deras nya skrift "Tillsammans i sorgen", skriven av drabbade föräldrar i organisationen. Därefter pratar vi sorgarbete tillsammans med sjukhuspräster ifrån Svenska kyrkan.

REGISSÖRSAMTAL: Efter filmen har vi ett samtal via Skype tillsammans med regissören Karin Ekberg. 

Information in English

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: http://doclounge.se/malmo

Babel är rullstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel

Friends & sponsors