Doc Lounge Varberg
Past14/92017

After Inez

Karin Ekberg, 76 min, Sweden, 2017

trailer Efter Inez / After Inez from Karin Ekberg on Vimeo.

Efter Inez

En prisbelönt skildring av längtan till föräldraskap, sorg och kärlek. Regissörbesök!

“Jag klev rakt in i ett rum fullt av sårbarhet och kärlek. Det är ett av mina starkaste ögonblick som dokumentärfilmare någonsin” - Karin Ekberg, regissör Efter Inez

Från den hyllade filmen Att Skiljas är nu regissören Karin Ekberg tillbaka med ännu en film som bjuder in oss till en familj under en känslig tid i deras liv. Filmvisning med regissörsbesök! 

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

Efter Inez är en ny film av regissören bakom Att skiljas, öppningsfilm på Tempo Dokumentärfestival och nominerad till Kristallen och Prix Europa. Återigen bjuds vi in att följa en familj under en känslig tid i deras liv. Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords.

Vinnare Tempo Documentary Award 2017!
Juryns motivering: ”En film som är svår att se, svår att göra, men som bryter en tystnad och ger oss en djupare förståelse kring livets villkor. En film om förlust, men framför allt om kärlek – och som, tack vare filmarens respektfulla känsla för integritet och inte minst Denize och Filips mod och generositet – lämnar oss i en tacksamhet över att få insikt i något som ingen någonsin egentligen vill förstå; hur en mäktar med att leva med ständig sorg.”

Hör Karin Ekberg och medverkande berätta om filmen i SR:s Studio Ett.

▶ Dörrarna öppnas kl.18.00, då finns det mat, dryck och fika att köpa i Teaterbaren! 
▶ Filmstart kl.19.00 
▶ Samtal med Karin Ekberg kl.20.30