Doc Lounge Helsingborg
Past5/102016

Dugma - The Button

Paul Refsdal, 58 min, Norway, 2016

Dugma - the Button

Paul Refsdal har haft unik access till fyra Al Qaeda medlemmar.

Ett oförglömligt möte med männen som vill spränga sig själva. Samtal efter filmen med Michael Krona som forskar i mediaaktivism och propaganda.

DUGMA - THE BUTTON är ett intimt porträtt av en grupp självmordsbombare som arbetar för Al Qaeda i Syrien. Varför väljer man att bli självmordsbombare? Qaswara visar upp sin tungt beväpnade självmordslastbil, och pekar på en liten röd knapp på instrumentpanelen. Med en enkel knapptryckning på dugma är han snart i paradiset.

Den banbrytande dokumentären DUGMA - THE BUTTON tar sig an de allra svåraste frågorna när vi får följa med bakom kulisserna hos ett brokigt gäng martyrskapssökare. Alla väntar de på sitt sista uppdrag, känt av jihadister som Dugma.

17.00 Entrén öppnar
17.45 Livegig
18.00 Kortfilm
18.15 DUGMA - THE BUTTON
19.15 Samtal med Michael Krona - forskare i mediaaktivism och propaganda
Hela programmet släpps ett par veckor innan. 

På Doc Lounge kan du luta dig tillbaka. Här dukar vi upp de allra bästa och senaste dokumentärfilmerna från hela världen blandat med spännande kringarrangemang och upptåg, samtal och finbesök. Lite som hemma, fast bättre…

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg, samt med sponsring från ABF Helsingborg, The Tivoli, JTek, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack vänner!

Välkomna!

Friends & sponsors