Doc Lounge Malmö
Past13/92016

Dugma - The Button

Paul Refsdal, 58 min, Norway, 2016

Dugma - The Button

Warm up för den Nordiska filmfestivalen Nordisk Panorama med en unik förhandsvisning. Gäst: professor Jan Hjärpe.

Vi tar oss an de allra svåraste av frågor i Paul Refsdals banbrytande dokumentär om Al Qaedas självmordsbombare. Bonus - besök av teamet bakom Nordisk Panorama som bjuder på miniquiz inför årets festival.

Varför väljer vissa att bli självmordsbombare? Vi tar oss an de allra svåraste av frågor i Paul Refsdals banbrytande dokumentär och får följa med bakom kulisserna där vi möter ett brokigt gäng av martyrskapssökare, som alla väntar på sitt allra sista uppdrag. Möt teamet bakom Nordisk Panorama som bjuder på miniquiz och priser.

Meeting the Men Who Want to Blow Themselves Up
- Vice
 

DUGMA - THE BUTTON
Paul Refsdal / 2016 / 60 min
Dugma - The Button är ett intimt porträtt av en grupp väldigt olika självmordsbombare verksamma för Al Qaeda i Syrien. Vi får följa ett brokigt gäng av martyrskapssökare, allt från en man från Saudiarabien som älskar att sjunga till den vita brittiska konvertiten som ständigt oroar sig över sin nya fru. Alla väntar de på sitt sista uppdrag känt av Jihadis som Dugma.

SAMTALSGÄST: Jan Hjärpe. Hjärpe är en svensk religionshistoriker och professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet. Som Sveriges första och under en lång tid enda professor i islamologi anses han vara en av landets mest framstående experter på Mellanöstern och politisk islam.

SAMARBETE: Denna kväll har vi Warm up för den Nordiska filmfestivalen Nordisk Panorama med en unik förhandsvisning av en av festivalens tävlingsfilmer: Dugma - The Button, filmen har premiär på Nordisk Panorama den 17 september.

TID: Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.”

Friends & sponsors