Doc Lounge Östersund
Past25/92018

Dreaming Murakami

Nitesh Anjaan, 58 min, Denmark, 2017

Dreaming Murakami

Kom in, slå dig ner och mys i höstmörkret framför denna drömska dokumentär.

Dreaming Murakami
Nitesh Anjaan
2017 / Denmark / 58 min
Språk: Engelska, danska, japanska
Undertexter: Svenska 

Det är över 20 år sedan Mette Holm först läste en bok av Haruki Murakami. Då hade den japanska författaren ännu inte nått den stjärnstatus han har idag och Mette visste ännu inte vilken påverkan hans fiktiva värld skulle ha på att skapa och förändra hennes egen.

Sedan dess har hon nämligen spenderat tusentals timmar på att översätta den japanska succéförfattarens verk. Noga övervägt vilka ordval som bäst kan förmedla vad Murakamis ensliga, dagdrömmande karaktärer försöker säga oss och få de danska läsarna att förtrollas av berättelserna på samma sätt som miljontals andra läsare gjort världen över.

Dreaming Murakami är en vacker, konstnärligt berättad historia där det magiska smälter in i det realistiska och där vi uppmärksammas på språkets många nyanser och ordets otvivelaktiga makt. 

Rolig kuriosa!
Murakami drev en en jazzbar, Peter Cat i Tokyo i slutet på 70-talet och detta tar vi såklart tillfälle att hylla under kvällen! 

Sobra - en kvartett som spelar egenkomponerad musik och traditionell jazz i sin originella tappning. De strävar som grupp efter en "sober" - smakfull och riktad - musikalisk upplevelse kommer och förgyller vår kväll. 
De skämmer även bort oss med två gästmusiker denna spelning!

Sobra:
Amanda Törngren - sång
Gaston Erksell - gitarr
Albin Lardén - bas
Gustav Westerman - trummor

Gästmusiker:
Engla Marander - trumpet
Einar Axelsson - klarinett 

De spelar innan filmen drar igång så kom i god tid för er egen skull! 

Kvällen presenteras av Doc Lounge Östersund i samarbete med Filmpool inom Region JH, Studieförbundet Sensus och Östersunds kommun. 

Välkomna! 

Friends & sponsors