Doc Lounge Göteborg
Past1/32016

Dreamcatcher

Kim Longinotto, 104 min, UKUSA, 2015

Dreamcatcher

En kväll som ger oss en inblick i Chicagos undre värld, genom en kvinna som själv överlevt den.

Som en före detta prostituerad tonåring som jobbade på Chicagos gator, trotsade Brenda alla odds och blev en stark förespråkare för förändring i sitt samhälle. Med värme och humor ger Brenda hopp till de som inte har något. Hennes historia är deras inspiration. Efter filmen samtalar vi med Rosenlundstödet.

I tjugofem år kallade sig Brenda för ”Breezy” och hon dominerade hela världen. Åtminstone trodde hon det. Det var en värld som gjorde henne till en missbrukande och prostituerad tonåring. Efter ett våldsamt möte med ”John” vaknade Brenda i en sjukhussäng och bestämde sig för att förändra sitt liv. Idag är hon en ledstjärna, ett hopp och en stöttepelare för hundratals kvinnor och flickor, ibland så unga som fjorton år, som vill förändra sina liv. Dreamcatcher ger oss en inblick i den försummelse, det våld och det utnyttjande som varje år leder tusentals kvinnor och flickor att tro att prostitution är deras enda alternativ för överlevnad. Genom att följa den charmerande, karismatiska och innerligt empatiska Brenda kommer vi nära de unga kvinnor hon möter och deras syn på livet. Medan världen har förbisett dessa kvinnor och män har tack och lov inte Brenda gjort det, utan visat en orubblig bild av kontrasten mellan en skenbar hopplöshet och skillnaden en enda person kan göra i så många människors liv.

Visningen av Dreamcatcher är en del av EU-projektet Moving Docs.

Filmen visas i samarbete med SVT som visar filmen den 4 april. 

GÄST: Rosenlundstödet är en ideell organisation som arbetar för att hjälpa de gatutrafikerade kvinnorna i Göteborg. Varje fredagsnatt är de på plats i Rosenlund, med kondomer, hygienartiklar, fika och annat som kvinnorna behöver. De hjälper kvinnorna i kontakten med myndigheter, följer med dem till läkare och gynekolog, samt bekostar läkemedel vid behov. De fungerar också som ett socialt stöd och tar med dem som vill på aktiviteter och vägleder och stöttar dem som vill hitta en väg ut. 

TID: Den 1 mars. Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 19.30 / Samtal ca kl 21

PLATS: Bengans, Stigbergstorget 1, Göteborg

TILLGÄNGLIGHET: Låg tröskel in till foajén. Därifrån är det en trappa ner till utrymmet där filmen visas. Två trappsteg upp till liten toalett.

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetslös) ELLER Doc Lounge Guldkort (350 kr) som ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar. 

Förköpsbiljetter: https://billetto.se/users/doc-lounge-goteborg

Visningen presenteras i samarbete med SVT, Moving Docs, Göteborgs Stad, VGR, ABF och Bengans.

Dreamcatcher is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors