Doc Lounge Lund
Past2/22016

Dreamcatcher

Kim Longinotto, 104 min, UKUSA, 2015

Dreamcatcher

En film om Brenda, som försöker hjälpa andra kvinnor att inte göra om hennes misstag. Innan filmen spelar We Float duo

Nu är det dags för Doc Lounge nummer två i vår-ordningen. Vi visar filmen "Dreamcatcher" och filmens regissör Kim Longinotto kommer hit i egen hög person och presenterar. Dessutom spelar We Float Duo innan filmen. Så kom i god tid för sittplats, regissör och musik!

 

 

”Dreamcatcher” tar oss till en gömd värld genom ögonen av en av dess överlevande; Brenda Myers-Powell. Som en före detta prostituerad tonåring som jobbade på Chicagos gator, trotsade Brenda alla odds och blev en stark förespråkare för förändring i sitt samhälle. Med värme och humor ger Brenda hopp till de som inte har något. Hennes historia är deras inspiration. 

I tjugofem år kallade sig Brenda för ”Breezy” och hon dominerade hela världen. Åtminstone trodde hon det. Det var en värld som gjorde henne till en missbrukande och prostituerad tonåring. Efter ett våldsamt möte med ”John” vaknade Brenda i en sjukhussäng och bestämde sig för att förändra sitt liv. Idag är hon en ledstjärna, ett hopp och en stöttepelare för hundratals kvinnor och flickor, ibland så unga som fjorton år, som vill förändra sina liv. ”Dreamcatcher” ger oss en inblick i den försummelse, det våld och det utnyttjande som varje år leder tusentals kvinnor och flickor att tro att prostitution är deras enda alternativ för överlevnad. Genom att följa den charmerande, karismatiska och innerligt empatiska Brenda kommer vi nära de unga kvinnor hon möter och deras syn på livet. Medan världen har förbisett dessa kvinnor och män har tack och lov inte Brenda gjort det, utan visat en orubblig bild av kontrasten mellan en skenbar hopplöshet och skillnaden en enda person kan göra i så många människors liv.

Regissör: Kim Longinotto
Land: UK/USA
År: 2015
Längd: 104 min
Språk: Engelska

WE FLOAT DUO
We Float duo bjuder in lyssnaren till en värld uppbyggd av starka melodier och eftertänksamma texter. Musiken har en tydlig och säker identitet och rör sig mellan avskalat och intensivt. Det är direkt och nära, hoppfullt och vemodigt. I våras släppte We Float sitt kritikerrosade debutalbum på Havtorn Records i sitt kvartettformat. För denna konsert återvänder We Float till sitt ursprungsformat, duon. Basisten Anne Marte Eggen skriver låtarna som är influerade av både jazz och pop. Med sig har hon sångerskan Linda Bergström.

Filmen visas i samarbete med SVT som visar den 4 april. Filmen visas på Doc Lounge som en del av Moving Docs.

Friends & sponsors