Doc Lounge Malmö
Past2/22016

Dreamcatcher

Kim Longinotto, 104 min, UKUSA, 2015

Dreamcatcher

En helkväll med Kim Longinotto! Masterclass och Sverigepremiär med regissörssamtal! Live: Madeleine Frey.

Hon är en av våra favoritregissörer alla kategorier. Därför är det med mycket stolthet vi presenterar en helkväll med Kim Longinotto och Sverigepremiären av hennes Dreamcatcher, en gripande skildring av utsatta kvinnor i Chicagos undre värld. Som en fantastisk bonus öppnar vi dörrarna redan 17.30 (se program nedan) då Longinotto kommer hålla en masterclass exklusivt för Doc Lounge-publiken. Efter en paus med mat och musik övergår kvällen kl 19 i ett ordinarie Doc Lounge.

I tjugofem år kallade sig Brenda för ”Breezy” och hon dominerade hela världen. Åtminstone trodde hon det. Det var en värld som gjorde henne till en missbrukande och prostituerad tonåring. Efter ett våldsamt möte med ”John” vaknade Brenda i en sjukhussäng och bestämde sig för att förändra sitt liv. Idag är hon en ledstjärna, ett hopp och en stöttepelare för hundratals kvinnor och flickor, ibland så unga som fjorton år, som vill förändra sina liv. ”Dreamcatcher” ger oss en inblick i den försummelse, det våld och det utnyttjande som varje år leder tusentals kvinnor och flickor att tro att prostitution är deras enda alternativ för överlevnad. Genom att följa den charmerande, karismatiska och innerligt empatiska Brenda kommer vi nära de unga kvinnor hon möter och deras syn på livet. Medan världen har förbisett dessa kvinnor och män har tack och lov inte Brenda gjort det, utan visat en orubblig bild av kontrasten mellan en skenbar hopplöshet och skillnaden en enda person kan göra i så många människors liv.

Visningen av Dreamcatcher är en del av EU-projektet Moving Docs.
Filmen visas i samarbete med SVT, sändningsdatum 4 april. 

HEDERSGÄST: Filmens regissör Kim Longinotto gästar kvällen och eftersnack. Longinotto är en välkänd brittisk dokumentärfilmare. I sina filmer följer hon ofta extraordinära kvinnor och ger de utsatta för förtryck och diskriminering en ärlig och rättvis plats. Hon har genom åren mottagit ett antal priser för hennes filmer bland annat från BAFTA för hennes film Divorce Iranian Style. Som en fantastisk bonus öppnar vi dörrarna redan 17.30 då Longinotto kommer hålla en masterclass exklusivt för Doc Lounge-publiken. Efter en paus med mat och musik övergår kvällen kl 19 i ett ordinarie Doc Lounge.

LIVE: Madeleine Frey
Madeleine Frey är en aktiv musiker och låtskrivare i Malmö som senare i sommar 2016 kommer släppa sin debutEP. Stämningsfull musik med befriande texter om självförverkligande med starka melodier är kärnan som klingar ut i en mörkare popsoul. I kvällens DocLounge framförs låtarna i en naken avskalad version utan stråk och körarrangemang att gömma sig bakom.

TID: Den 2 februari kl. 19.
PROGRAM:
17.30 Masterclass med Kim Longinotto.
19.00 Dörrar öppnar för ordinarie Doc Lounge-kvällen.  
19.45 Live: Madeleine Frey.
20.00 Filmen börjar.  
21.40 Eftersnack med Kim Longinotto.

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö.

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

ENTRÉ MED MAT - Vegansk gryta från HAGEN (endast förköp): 150 kr.

DOC LOUNGE MALMÖ
I snart tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Visningarna på Doc Lounge Malmö presenteras i stolt samarbete med SVT, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel. 

Dreamcatcher is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.


 

 

Friends & sponsors